1 MAYIS'TA KAHRAMANMARAŞ'TAYDIK

1 MAYIS'TA KAHRAMANMARAŞ'TAYDIK

  • 02 Mayıs 2023, 19:03
  • 811 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

HAK-İŞ Konfederyonuna bağlı sendikalarımız ile birlikte 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını Öz Finans İş Sendikası olarak Kahramanmaraş'ta kutladık. 

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge ve Şube Başkanlarımız, Kadın Komitesi Üyelerimiz, Sendikamız Üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş'ta HAK-İŞ Üyesi binlerin katılmıyla 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlandı.

1 Mayıs programına depremden ağır şekilde etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illerinden ve komşu iller olan Mardin, Siirt, Şırnak, Mersin, İstanbul, Kırşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Erzincan, Bingöl, Batman, Muş ve çevre illerden katılım sağlanarak İstasyon Meydanında toplanıldı. Meyydanda “Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın 1 Mayıs”, “HAK-İŞ Seninle Gurur Duyuyor” , “HAK-İŞ  Nerede Biz Oradayız”, “ sloganları atıldı. 

Program, iş kazaları, deprem, salgın, doğal afet ve vatan savunmasında kaybettiğimiz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Deprem şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde binlerce işçi ile birlikte Kahramanmaraş’ta olduklarını belirten HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, depremin ilk anından itibaren depremzedelerle birlikte olan HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bu özel günde de depremzede kardeşlerimizin yanında olduklarını belirtti.

Program 1 Mayıs Bildirisinin okunmasının ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.