2015 Ocak Ayı Istatistikleri Açıklandı

2015 Ocak Ayı Istatistikleri Açıklandı

  • 21 Ocak 2017, 13:32
  • 1819 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

 

Değerli Arkadaşlarım,

HAYIRLI OLSUN!

Uzun bir süredir gayret sarf ettiğimiz ve sonucunu dört gözle beklediğimiz; 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince, İş kollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2015 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkındaki T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tebliği, 24 Ocak 2015 Tarihli ve 29246 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır.
Yayımlanan istatistiklere göre, sendikamız Öz Finans-İş: 23 bin 716 üye (yüzde 7.99), ile Bankacılık, Sigortacılık ve Finans iş kolunun 2. Büyük sendikası unvanını elde etmiştir. Toplam üyelerimizin yaklaşık 8500 ü Halkbank çalışanlarından oluşmaktadır. Bu sonuç ile de sendikamız, Halkbank çalışanlarının yaklaşık yüzde ellisinin üye olduğu bir sendika haline gelmiştir. Sendikamızın Ziraat Bankası ndan sonra, Halkbank ta da yetkili sendika olması konusunda destek ve gayretlerini esirgemeyen bütün arkadaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum.
Pazartesi Günü, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı na YETKİ müracaatımızı yapacağız ve en kısa süre içerisinde de Halkbank Yönetimi ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizi başlatacağız. Bu yeni sürecin, başta sendikamız üyeleri olmak üzere, bütün Halkbank çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum.
Süreç hakkında gerekli açıklamalar ilerleyen günlerde yapılacaktır.

Ahmet Eroğlu
Genel Başkan