ANTALYA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ANTALYA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 11 Temmuz 2021, 12:40
  • 1373 görüntülenme
  • 7 dk tahmini okuma süresi

Antalya Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanı Yasin Akülkü, delegelerin tam desteğini alarak Antalya Şube Başkanı olarak seçildi.

Programa Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Başkanı Şefik Diler, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, KONESKOP Başkanı Durali Kolpak, Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım Bankası Şube Müdürü ve Yöneticileri, Sendikamız Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Selamlama konuşması için kürsüye çıkan Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Başkanı Şefik Diler, "Sendikal örgütlenme çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından tabii ki çok önemlidir. Finans alanında Türkiye'nin en büyük 2 bankası başta olmak üzere örgütlenmesini tamamlayarak bugün en büyük sendika haline gelen Öz Finans İş Sendikasının kurumsallaşma yönünde attığı bu adımı çalışanlarımızın sosyal haklarının geliştirilmesi, korunması ve güvence altına alınması için vesile olmasını temenni ediyorum. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum."

Antalya Şube Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde sendikamıza üye 2 bin 617 üyenin bulunduğunu belirten Antalya Şube Başkanımız Yasin Akülkü, "Şube Başkanlığı bünyesinde 90 Halk Bankası, 150 Ziraat Bankası ve 6 Ziraat Katılım Şubesi ile 2 bin 617 sendika üyemize hizmet veriyoruz. Şubelerimizi kuruluşumuzdan bu yana en az 1 defa ziyaret ederek selam vermediğimiz, elini sıkmadığımız arkadaşımız kalmadı. Bundan böylede aynı azim ve kararlılıkla görevimi sürdüreceğim. Bugün burada bizlerle birlikte olan Genel Başkanım Sayın Ahmet Eroğlu başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerimize, delegelerimize ve davetlilerimize teşekkür ediyorum."dedi.

 

İKLİM İLE İNSAN ARASINDA VE SENDİKA ARASINDA BİR BAĞ VAR

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, her kongrede ayrı bir konu üzerine konuşmayı sürdürdü. Genel Başkanımız Eroğlu'nun Antalya Genel Kurulunda ki konusu iklimdi.

İklim ile İnsan arasında çok yakın bir ilişki olduğunu anlatan Genel Başkanımız Eroğlu, "Bugün Dünyada sosyoloji ile ilgili okunan tüm kitapların babası İbni Haldundur. İbni Haldun'a göre Vasat yani İklim, İnsan, hayvan ve bitkiyi etkiler. İklim insanı hem şekillendiriyor hemde psikolojisini etkiler. Soğuk iklimlerde yaşayan insanlar sert oluyor. Güney bölgelerimizde yani Akdeniz bölgesinde yaşayanlar daha sakin daha sıcak kanlı olurlar."

 

MASAYA VURARAK DEĞİL KONUŞARAK ANLAŞACAĞIZ

Bunun sendikamızla ne alakası var diye soracaksınız diyen Genel Başkanımız Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "İbni Haldun'un bahsettiği iklim, hepimizi ilgilendiriyor. İnsanlar bize geliyor, bize yazıyorlar, telefon ediyorlar. Siz nasıl bir sendikasınız, nasıl bir teşkilatsınız,  masaya niye vurmuyorsunuz, biz neden eylem yapmıyoruz, biz neden grev yapmıyoruz diye soruyorlar. Biz bu noktaya gelene kadar sendikal iklimi yakalayamadık. Sendika sivil toplum örgütü ve demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Tabii şunu da unutmamak gerekiyor, sadece sendika olması, siyasi parti olması o ülkede demokrasi olduğunu da göstermiyor. Rusya'dan önceki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinde Siyasi partilerde, sendikalarda, işçilerin başka kuruluşları da vardı ama demokrasi yoktu. Hala bazı ülkelerde siyasi partiler, sendikalar, seçimler de var ama demokrasi yok, insan hakları yok, hukuk yok. Kısa süre önce yapılmış olan Suriye seçimlerini ne Avrupa, ne Türkiye, nede Dünya tanıdı. Yüzde 97 ile seçilmiş bir devlet başkanı ama demokrasi yok. Sendikanın olduğu ortamda hem sendikanın demokrasiye hem de demokrasinin sendikaya katkı sağlaması gereklidir. Peki demokrasi için bunlar yeterli mi Hayır. Bir başka şeye daha ihtiyaç var yönetim tarzı. Yada yönetişim tarzı. Biz sendikacılıkta, bir başkası bankacılıkta kanaat önderi. Ama gelinen noktada ne kadar bize bu konularda danışılıyor. Karar süreçlerine ne kadar dahil oluyorsunuz bunlar çok önemli. Bunların yanında siyasi hava. Bütün bunların yanında sendika ben masaya vururum alırım diyemez. Bunların dönemi artık geçti. 1800'lü, 1900'lü yılların sendikacılığını yapmıyorsunuz. Artık yeni bir çağ başladı. Elinizdeki en büyük silah sosyal medya alanları oldu. O sahaya hakim olan bir çok konuda da hakimiyeti elde ediyor. Yeni dönemde sendikacılığın tarzı değişti. Oturacağız, konuşacağız, istişare edeceğiz. Ben bileceğim ne alabilirim, karşımızdaki ne verebileceğini bilecek. Bildiğimin ötesinde başka birşey talep etmeyeceğim. Çünkü ülkeyi biliyorum, ekonomiyi biliyorum, bankalarımızı biliyorum. Bizim için öncelikli şeref bankaların kimliklerine sahip olmaktır. Öncelikli hedefimiz bankalara hizmet etmektir. Kimliğimize sahip çıkacağız, kurumlarımıza sahip çıkacağız ama sendikacıyız. Yaptığımız işin bir hassasiyeti, bir dengesi var. Biz bunu göstermek zorundayız. Üyelerimiz bize sorunlarını iletiyor. Bizde şube müdürlerimize, bölge yöneticilerimize, Genel müdürlükteki arkadaşlarımıza iletiyoruz. Biz bunları iletirken nezaketi koruyoruz. Bunları bankalara yalakalık yapıyorsunuz şeklinde anlamayın. Biz akıllı sendikacılık yapıyoruz. Ne talep etmemiz gerektiğini üyelerimizle görüşerek bir plan çizerek yapıyoruz. Derdimizde zaten kavga etmek değil. Zaten iklim ona müsait değil. Burada yapacağımız karşılıklı istişare ile çözüme ulaştırmak."

 

HER SORUN ÇÖZÜLEBİLİR

Her sorunun çözülebileceğini sözlerine ekleyen Genel Başkanımız Eroğlu, "Çok şükür pandemi sürecinde bile üyelerimizden çeşitli talepler geldi. O dönemde Ziraat Bankasında Himmet beyle, Halk Bankasından Olcay beyle nerede ise günde 5-6 defa görüştük. Biz sıkıntıyı iletiyoruz, Genel Müdürlükten hemen bir çözüm bulunuyordu. Bazı sorunlarda ise biz iletmeden çözüm bulundu. Aklın yolu bir. Benim aklım doğruyu buluyorsa onlarda doğruyu buluyor. Doğruları zamanında, ikliminde iletelim çözemeyeceğimiz problem olmayacaktır." 

 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Emel Çırakman, Hasan Tunçbilek, Ahmet Metin Şenlik, Ali Sertuğ Akbulut.

Denetleme Kurulu; Mustafa Hırka, Burcu İşler, Murat Durak.

Disiplin Kurulu; Erda Bülbül, Onur İşivar, Hamdullah Gökmen.