BURSA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURSA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 07 Temmuz 2021, 23:58
  • 1461 görüntülenme
  • 8 dk tahmini okuma süresi

Bursa Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 7 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanı Mehmet Kop, delegelerin tam desteğini alarak Bursa Şube Başkanı olarak seçildi.

Genel Kurula Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Başkanı Vehbi Bahadır Yalçın, Bursa Bölge Başkanı Uğur Akdeniz, Halkbank Bursa Bölge Koordinatörü Dr. Gökhan Sümer ve Eskişehir Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş, Hak-İş Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, Öz Çelik İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Çölcü, Öz Orman İş Bursa Şube Başkanı Yavuz Balcı, Öz Sağlık İş Bursa Şube Başkanı İskender Çalışkan, Öz İletişim iş Bursa Şube Başkanı Muhsin Ertuğrul Kemikli, Sendikamız Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kılıç, Saim Esken, İrfan Kemal Karatosun, Abdulkadir Sağlam, Sendikamız Danışmanı Ahmet Bilmez, Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım Bankası Şube Müdürleri, Sendikamız Şube Başkanları, Delegelerimiz ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan programda Halkbank Bursa Bölge Koordinatörü Dr. Gökhan Sümer bir selamlama konuşması yaptı. Sümer konuşmasında, "1.Genel Kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Hepiniz Bursa’mıza hoş geldiniz, bereket getirdiniz. Sendikal faaliyetler ülkelerin kalkınmasında son derece önemlidir. Sivil Toplum örgütlerinin en önemli bacağını oluştururlar. Tüm toplumun kalkınması, gelişmesi, insanların haklarının aranması, insanca doğru, dürüst, adil bir şekilde yaşanması için son derece önemlidir. Burada atılacak bir adım sadece üye olan 40 bin kişiye değil sektörde yer alan 200 bin kişiye ön adım olacaktır. Bu 200 bin kişi bizlerin yaptığı güzel çalışmalar ile yol gösterecek, ışık tutacaktır. Burada alacağınız her adım ve kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Bizlerde sizlerin sahadaki yöneticileri olarak her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz."dedi. 

Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Başkanı Vehbi Bahadır Yalçın, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Sendikal faaliyetlerin önemine değindi ve Sendika sayesinde bir çok kazanımın olduğunu hatırlatarak genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

2019 yılından bu yana Bursa'da sendikamızın bir irtibat bürosunun olduğunu söyleyen Sendikamız Bursa Şube Başkanı Mehmet Kop, "Bursa İl temsilciliğimiz Bursa ,Balıkesir Çanakkale,Eskişehir,Kütahya, Bilecik  ve Yalova illerinde bulunan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve ziraat katılım Bankası'na bağlı toplamda 260 birim ve şube bağlanmıştır. Bursa il temsilciliğimize ait toplam 3296 üyemiz bulunmaktadır. Mart 2019 yılında faaliyete başladığımızdan beri Bursa temsilciliğimize bağlı tüm şubelerimiz ziyaret edilmiş ve üyelerimizin bizlere ve temsilci arkadaşlarımıza iletilen talep ve sorunları gerek bölge yöneticilerimizle, gerekse genel merkezimize iletilerek çözümü konusunda banka yönetimlerimizle paylaşılmıştır. Bursa irtibat Ofisi olarak eğitim sağlık Giyim ve ulaşım alanında birçok kurumla indirim anlaşmaları yapılarak harcamalarınıza katkı sağlamaya çalıştık, yetişebildiğimiz kadarıyla sevinciniz de kaderiniz de yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz Ayrıca Hak-iş  konfederasyonumuza  bağlı sendikalarla birlikte toplantılar düzenledik, kurum kuruluş ziyaretleri yaptık. Sivil toplum örgütlerinin sosyal etkinliklerin de sendikamızı temsil ettik."

ZORLUKLARLA MÜCADELE EDEREK BANKACILIK KOLUNUN EN BÜYÜK SENDİKASI OLDUK

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu yaptığı konuşmasına sendikanın kuruluşundan bu yana yaşanılan zorlukları anlatarak başladı. Eroğlu, "2013 yılında kurulduk. Ancak 2 yıl kadar zorluk çektik. Sendikayı anlatmakta, üye yapmakta zorluk çektik. Bu zorluklar 2014 yılına kadar sürdü. Ziraat ve Halk Bankası personeli 2001 yılına kadar bir taraftan 399 sayılı kanun hükmünde kararname bir taraftanda 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 1B'si gereği kendilerini memur hissediyordu. Bir türlü arkadaşlarımızı İşçi olduklarına inandıramıyorduk. Banka çalışanları biz memuruz işçi değiliz nasıl sendikaya üye oluruz diyorlardı. Bu süreçleri aştık. Bugün 42 bin üyesi ile Bankacılık iş kolunun en büyük sendikası, Hak-İş konfederasyonunun 3. büyük sendikası. Bunun yanında Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım Bankalarının her şubesinde sorumlu arkadaşlarımız var. Sendika üyelerimizin yüzde 10'u sendika teşkilatlarında görev yapıyor. Ayrıca BDDK, SPK ve KGK'da ise yetki alarak toplu sözleşme işi devam ediyor."

ENFLASYON ARTI 3 ZAM ALDIK

Toplu İş Sözleşmelerinde enflasyon üstünde zam alındığını hatırlatan Eroğlu, "Bankalarımızın bir önceki Toplu İş Sözleşmelerinde Enflasyon yüzde 23 iken Yüzde 26 zam aldık. Bu yıl ise Enflasyon+3 aldık. Bir sonraki yıl Enflasyon+2.8 ve sonraki yılda aynı olacak şekilde devam ediyor. Bu yıl 3 yıllık bir toplu iş sözleşmesi yaptık. 2023 yılında seçim olacağı için bu kararı aldık."

ŞUBELERİMİZİN İLK GENEL KURULU BURSA'DA YAPILIYOR

Bismillah diyerek Şube kongresine başladıklarını ifade eden Eroğlu, "Sendikamız Web sitesinde duyuru yaparak delege olmak isteyenlerin başvuru yapmasını istemiştik. Sizler bu çağrıya kulak vererek delegemiz olduğunuz. Sendikamız ile ilgili tüm çalışmaları Portalımızda duyuruyoruz. Bugün yapılan seçimlerde Yönetimi, disiplin kurulunu, denetleme kurulunu ve 23 arkadaşınızda Üst kurul delegesi olarak seçeceksiniz."

BİZ ÖNCELİKLİ OLARAK BANKACIYIZ

Bugün özellikle Sizlerle biz kimiz, biz neyiz üzerine konuşmak istemiştim diyen Eroğlu, "Öncelikle biz bankacıyız. Biz sendikacılığı bankacılığın içinde yapıyoruz. Bankalarımız olmadığı taktirde hiç birimizin sendikacı olmamızın bir anlamı yok. Öncelikli göreviniz bankalarınızın sizlere verdiği görevler. Bir sendikacı öncelikle çalıştığı kurumun kimliğini şerefle taşımalıdır. Sendika kurulurken 1800 kadar şube gezdim. Gittiğimiz illerde biliyorsunuz giriş ve çıkışlarda emniyet kontrolleri oluyor. Araçta Halk veya Ziraat bankasında arkadaşlarımız oluyordu. Ziraat veya Halk Bankası kimlikleri bizim için bir şerefti. Kontrolü yapan güvenlik görevlisi sendikacı olup olmadığını sormuyor ama kurum kimliğinizi görünce size bir saygı ile davranıyor. Biz öncelikli olarak bankacıyı sonrasında sendikacıyız. Bu iki kurum asla birbiriyle çatışmayacak. Yöneticilerimizle biz çözüm ortağıyız. Bankalarımızdan her yöneticimize üyelerimizden gelen bir sorunu ilettiğimizde anında çözüm buluyorlar. Biz bankaların rakibi değiliz. Bankaların başarısı için canla başla çalışan bir ekibiz. Biz bankalarımız var olduğu müddetçe varız. Bu sırada yeni haklar elde etmek içinde elimizden geleni yaparız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın."

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Şube Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Elif Hacıoğlukeskin, Mücahit Emre Bilmez, Fatih Sevim, Burak Arı.

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri; Mahmut Acun, Çiğdem Eren, Rahmi Murat Keskin.

Şube Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Yusuf Bulut, Akın Eser, Fatih Ekşi oldu.