DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK ZİYARETİ YAPILDI

DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK ZİYARETİ YAPILDI

  • 23 Şubat 2021, 16:16
  • 583 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

Sendikamız Diyarbakır Şube Başkanı Tahsin Koçhan, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet ile birikte evlatlarını bölücü terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Hak-İş Başkanı Arslan, dünyanın 540 gündür evlatları için mücadele veren ailelerin çığlıklarını duyduğunu belirterek, "Vicdan sahibi, bütün gönüller sizin acılarınızı hissetti. Sizlerle beraber hüzünlendi, sizlerle beraber ağladı. Ama kalpleri katılaşmış olanlar, vicdanlarını sizin sesinize kapatmış olanlar, ne yazık ki sizin sesinizi, feryadınızı ve çığlığınızı duymadılar. Vicdanlarında merhamet olmayan bu insanlar ve onların çevresindeki bir kısım gafil ihanet odaklarına buradan bir kez daha lanet ediyoruz."

TÜM TÜRKİYE SİZİNLE

Çadırda evlat nöbeti tutan ailelerin Türkiye’nin dört bir yanından destek gördüğünü söyleyen Arslan, "Sizler bu çadırdan bütün dünyaya haykırırken karşınızdaki binadakilerin kulaklarının duymaması ve vicdanlarının titrememesi, sizin acılarınıza karşılık verilmemesi gerçekten utanç verici." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Hak-İş Genel Başkanı Arslan ve beraberinde bulunan heyet ile birlikte Koçhan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Koçhan'a HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine, adına yapılan fidan bağışı sertifikasını takdim etti.

Programa Sendikamız Diyarbakır Kadın Komitesi Başkanı Ayşegül Varlı'da katıldı.