Genel Başkan'dan Değerlendirme

Genel Başkan'dan Değerlendirme

  • 21 Ocak 2017, 13:27
  • 1465 görüntülenme
  • 5 dk tahmini okuma süresi

Değerli Arkadaşlarım,
Bundan 11 ay önce kurmuş olduğumuz Öz Finans İş Sendikası, henüz bir yılını doldurmadan ilklerin sendikası olmayı başarmıştır;
1- En fazla kurucu ile kuruluş dilekçesini veren sendikadır. Ziraat Bankası ve Halkbank ailesinden 153 arkadaşımız sendikamız kurucusudur.
2- Kuruluşundan hemen sonra Kasım 2013 tarihinde ilk Genel Kurulunu yapmış ve e-devlet sistemi üzerinden üye kaydına başlamıştır. E devlet üzerinden ilk başvuruyu Şırnak Halkbank Şubemizden Sayın Tayfun Kasırga gerçekleştirmiştir.
3- Ocak 2014 İstatistikleri açıklandığında 3 ay gibi kısa bir sürede %1'lik iş kolu barajını geçmeyi başaran sendika olmuştur.
4- Temmuz 2014 Çalışma istatistikleri resmi olarak, Ramazan Bayramından birkaç gün önce açıklanmıştır. Resmi İstatistiklere göre, henüz bir yılını doldurmayan sendikamız, 15 bin üyesi ile Bankacılık, Sigortacılık ve Finans İş Kolu'ndaki en büyük 2. Sendika olmuştur.
Bu başarı hepimizindir. Sendikamız kurucusu ve üyesi olarak, canla başla gayret gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum.
Sendikamız, Ziraat Bankası ve İştiraklerinde, YETKİLİ sendika olmak için gerekli çoğunluğu elde etmiştir. Halkbank tarafında ise kat etmemiz gereken az bir mesafe kalmıştır ve kısa bir süre içerisinde Halkbank'ta da YETKİ alabilecek çoğunluğu elde edeceğimizi umut ediyorum.
Ziraat Bankası çalışanlarını temsilen 2015 yılı Toplu İş Görüşmeleri, Çalışma Bakanlığı'na müracaatla alacağımız YETKİ Belgemizin sendikamıza ulaşmasını takiben başlayacaktır. Genel Başkan Yardımcılarımızdan oluşan bir ekip tarafından taslak çalışmalarına başlanmıştır. Böylece 2015 yılı Toplu Sözleşmesine Ziraat Bankası çalışanlarını temsilen, Sendikamız imza atacaktır. Hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, sizlerin haklarını en iyi şekilde temsil edebilmek adına, ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum.
Burada siz değerli arkadaşlarımla iki önemli hususu daha paylaşmak isterim.
1- Bazı kesimlerce, sendikamızın kuruluşundan itibaren çirkin bir kampanya yürütülmektedir. Hiçbir basın açıklamamız ve hiçbir basın kuruluşuna bilgi verilmiş olmamasına karşılık, bir yayın kuruluşu ve haber portalı tarafından 'Sendikal Operasyonda sıra Kamu Bankalarında' diye haber yapmıştır. Her nasılsa bu haberi yapan gazete ve haber portalı, işi gücü her fırsatta bize saldırmak olan bir sendikadan bile görüş alırken, bizlerden kimse ile görüşme gereği duymamıştır. Bu ve benzeri haberler sürekli yapılmaktadır. Ancak, biz sendika olarak ilk gün ortaya koyduğumuz sağduyulu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz ve onların bizi çekmeye çalıştığı kavgacı ve çatışmacı ortama girmeyeceğiz. Biz sendikacılık yapacağız ve sendikacılık da hiçbir grubun ya da siyasi görüşün tekelinde değildir.
2- Sendikamız kurulduğu günden beri, sendika yönetiminde yer alan arkadaşlarımızla ekipler halinde neredeyse bütün Türkiye'yi gezdik. Facebook sayfamızda ziyaretlerimize ilişkin binlerce resim bulunmaktadır. Bugünden itibaren de Adana, Antep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'den başlayarak ziyaret programımız devam edecektir.
İş Kolumuzdaki diğer sendikalar ya da yeni kurulacak her hangi bir sendika aleyhine bir çalışma yapmayı, kendimiz için zul kabul ederiz. Biz gidiyoruz, çat kapı ziyaret edip, sendikamızı tanıtıyoruz ve varsa arkadaşlarımızın sorularını cevaplandırıyoruz.
Sendikamız kurucusu ve gönüllüleri başta olmak üzere, sendikamıza üye olduktan sonra Banko Asistanı arkadaşlarımızdan Bölge Başkanlarımıza kadar binlerce arkadaşımız, sendikamızın daha çok üyeye sahip olması ve büyümesi için yaptıkları çalışmalar takdire şayandır. Sendikamız üyesi bir arkadaşımızın, diğer arkadaşlarını da sendikamıza üye olmaları için davet etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum.

Değerli Arkadaşlarım,
Ziraat Bankası çalışanları için yetki alabilmek için gerekli üye sayısını fazlasıyla geçmiş olmamıza karşılık, hem Ziraat Bankası'ndaki hem de Halkbank'taki arkadaşlarımın üye olmayan diğer arkadaşlarımızı sendikamıza davet etmeyi sürdürmelerini arzu ediyorum.

2015 yılı için her iki banka çalışanlarımız için imzalayacağımız Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olmasını ve hepimizin lehine sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Bu konudaki öneri ve dileklerinizi de sendikamız iletişim adresinden bizlerle paylaşmanızı diliyorum.

Saygılarımla

Ahmet Eroğlu
Genel Başkan