GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU, BANKA ÇALIŞANLARI İÇİN MAAŞ PROMOSYON TALEBİ

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU, BANKA ÇALIŞANLARI İÇİN MAAŞ PROMOSYON TALEBİ

  • 21 Aralık 2022, 20:25
  • 30317 görüntülenme
  • 3 dk tahmini okuma süresi

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu, banka çalışanları için maaş promosyon ödemesi yapılması talebiyle kaleme aldığı yazı şöyle;

MUM DİBİNE DE IŞIK VERSİN!

“SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emeklileri için bankalarca;
3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,
3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,
7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,
10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında olmak üzere,
3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.”


“Toyota Türkiye'nin İş Bankası ile 4 yılı kapsayacak şekilde yenilediği maaş ödeme anlaşması doğrultusunda kadrolu olarak çalışan personelin hesaplarına 40 bin TL yatırıldı.”


“Sağlık Bakanlığı personeline; 
Aylık 700 olmak üzere 3 yıllık 25.200 TL peşin. 
1800 TL nakit para puan
6.Ayda bin TL puan, 12. Ayda bin TL para puan olmak üzere toplamda 29.000 TL 
Ödeme 15 Ocak‘ta gerçekleşecek. “


Yukarıda üç maaş promosyon haberi yer almaktadır. Maaş promosyonu alan emekli ve çalışan milyonlarca vatandaşımıza, paralarını güle güle harcamalarını diliyoruz.


Biz, banka çalışanları ise, özellikle kamu bankası çalışanları;
Pandemi döneminde, özel bankaların sabah 10.00-14.00 mesai yaptıkları ortamda bile sabah 08.00-18.00 mesaimize devam ettik. Emekli vatandaşlarımızın maaşlarını evlerine kadar ödemekten kaçınmadık. Ekonomimizin sağlığı için, açıklanan her ekonomik paketin uygulayıcısı olduk ve canla başla çalıştık. Tarım destek paketlerinde de, KOBİ kredi paketlerinde de, KGF garantili kredi paketlerinde de, gerekirse mesai saati dışında da banka şubelerimizde dosya yetiştirme gayretinde olduk.
Bunları yaparken, hiç yüksünmedik ve canla başla da işimizi yapmaya devam ediyoruz.
Bizler, 60 bine yakın kamu bankası çalışanı, aynı zamanda bankalarımızın maaş müşterisiyiz. Bankalarımızın hem bank kartlarını hem de kredi kartlarını kullanmaktayız. Maaşlarımıza orantılı olarak KMH hesabımız tanımlı olduğu ve kredi kartı kullandığımız için, her ay sonu hem KMH hem de kredi kartı ödemelerimizi yapmaktayız ve bankalarımızdan kullandığımız KMH ve kredi kartı faizini de herkes gibi ödemekteyiz.


Ancak, gerek emekli maaş promosyonu gerekse de bazı kurumlarımızın maaş promosyonu işlemlerine imza atan biz banka çalışanları, maalesef maaş promosyonu alamamaktayız. 


Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati’ye buradan arz ediyorum, Sayın Bakanım, lütfen biz banka çalışanlarının da, çalıştığımız bankalardan maaş promosyonu alabilmesi için adım atınız.