GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU, BARIŞ YARKADAŞ'IN KÖŞE YAZISINA CEVAP VERDİ

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU, BARIŞ YARKADAŞ'IN KÖŞE YAZISINA CEVAP VERDİ

  • 23 Kasım 2022, 14:31
  • 4055 görüntülenme
  • 4 dk tahmini okuma süresi
Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu, TV100.com Sitesinden Barış Yarkadaş'ın köşesinde kaleme aldığı,"Duyunca ben de inanamadım: 300 milyon TL’lik hediye mi olur!" başlıklı ( https://www.tv100.com/duyunca-ben-de-inanamadim-300-milyon-tllik-hediye-mi-olur-makale-638158?fbclid=IwAR1hbdi9tUkp0H0cpGYkQMBG4w6O4IKkdOb_mFyF7QI2KBG82HW22lBv9yw )  köşe yazısına cevap verdi. 
 
Genel Başkanımız Sayın Eroğlu'nun yazısı şöyle; 
 
MERAK EDENLERE
 
Merak ettiğiniz sorulara, Ziraat Bankası’nda yetkili sendika başkanı olarak ben cevap vereyim müsaadenizle.
Bundan birkaç yıl önce bir özel bankanın sadece genel müdürüne ödediği yıl sonu jestiyonu ne kadardı biliyor musunuz? Tam 25 milyon dolar. Yönetim kurulu üyelerine, üst düzey yöneticilere ve müdürlere ödenen de cabası.
 
Kamu bankaları çalışanları, kar kış, pandemi, salgın, gece, gündüz demeden çalışırlar ve kendilerine emanet edilen kamu kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanarak hem kamuya hem de ekonomiye hizmet ederler. Kamu bankalarında ne genel müdürlere, ne yönetim kurulu üyelerine, ne yöneticilere ne de çalışanlara maaşları dışında bir kuruş ödeme yapılmaz. Özel bankalar ve yabancı bankalar, elde ettikleri karlarını, ya patronlarına ya da kendi ülkelerine transfer ederler.
 
Bu yılın ilk 9 ayında bankacılık sektörünün toplam karı, yaklaşık 286 milyar lira olmuştur. Bu karı elde eden özel bankaların üst düzey yöneticileri milyonlarca lira jestiyon alacaklar, bu karın elde edilmesinde ve elde edilen karın her kuruşunda emeği ve alın teri olan çalışanlar ise sadece aldıkları ve zar zor geçindikleri maaşlarla yetinmek durumunda kalacaklardır.
 
Hem Kamu bankaları yöneticileri hem de çalışanları ise, ülke ekonomisini önceleyen politikalara aracılık edip, destek verilmesi gereken sektörlere ve iş dünyasına destek vermeye çalışmakta, gerekirse kar dürtüsünü bir tarafa bırakarak hizmet etmeyi öne çekmeye gayret ederek, büyüklüklerine orantılı bir kardan fedekarlık etmektedirler. Bu 286 milyar liralık karda, kamu bankalarının elde ettiği kar oranına bakılarak da bunu görmek mümkündür.
 
Buna rağmen, Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Alpaslan Çakar; bazı kamu ve özel bankaların önceki yıllarda çalışanlarına verdikleri benzer ve hatta daha pahalı hediyeler hatırlatılarak, sendikamızca arz edilen çalışanlardan gelen taleplerin karşılanması ve personelinin kurum aidiyetinin arttırılması için, elde ettiği karın küçük bir kısmını, kurumda en az 10 yıl hizmet etmiş personeline (gönül ister ki bütün personele bu şekilde hediye verilmiş olsun) hediye olarak vermeye karar vermiştir. Milyarlarca lira kar elde eden diğer bankalara da örnek olması gereken bu davranıştan dolayı, biz kendisini tebrik ediyoruz. Diğer özel banka yönetimlerinin de ister Sayın Alpaslan Çakar gibi yaparak isterse de doğrudan ikramiye şeklinde para vererek, karlarının hiç olmazsa yüzde birini ki; 2,86 milyar lira yapar, personeli ile paylaşmalarını bekliyoruz.
 
Çalışanlarını unutmayıp onlara hakkettiği değeri vermek ve motivasyonlarını arttırmak için böylesine bir hediye vermeyi takdir eden Sayın Alpaslan Çakar'ı tebrik ediyoruz.
 
Darısı diğer banka çalışanlarının başına olsun inşallah!
 
Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu'nun yazısının linki ; https://www.facebook.com/ahmet.eroglu.35728