GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: NİCE YILLARA İNŞALLAH !

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: NİCE YILLARA İNŞALLAH !

  • 23 Ağustos 2023, 17:40
  • 1422 görüntülenme
  • 6 dk tahmini okuma süresi

Bugün sendikamızın 10. Kuruluş yıldönümü. Kuruluş çalışmalarının başladığı andan itibaren emeği geçen; Kurucular Kurulu Üyelerimize, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarımızda Asil ve Yedek Üye Olarak Hizmet Eden Arkadaşlarımıza, Kurucu Şube Başkanlığı ve halen Şube Başkanı olarak görev yapan Başkanlarımıza, İl Temsilcilerimize, Kadın Komitesi İl Temsilcilerimize, Merkez Kadın Komitesi Üyelerimize ve Başkanımıza, Şube ve Genel Merkez Delegesi olarak görev alan Delegelerimize,  3300 Şube ve birimde Sendika Temsilcisi olarak gayret gösteren bütün Şube Sorumlularımıza ve özellikle de Üyelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Vakit ayırdınız, üye oldunuz, destek oldunuz, gücümüze güç kattınız ve 48 bin üyesiyle sendikamızı Bankacılık, Finans ve Sigortacılık İşkolunun en büyük ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 3. Büyük sendikası yaptınız. Bundan dolayı hem teşekkürlerimi arz ediyor hem de hamd ediyorum.

Büyük olmanın sorumluluğunun da büyük olduğunun farkındayız. Bize üye olan ve yetki veren üyelerimiz için yapmamız gereken hiçbir işi ertelemedik, takipçisi olduk ve sonuç almak için de elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Hiçbir probleme veya talebe kayıtsız kalmadık. Özel problemlerin veya taleplerin de çözümüne katkı sunmaya gayret ettik.

Profesyonel sendikacı olduğumuz andan itibaren bütün özlük haklarımızı sendikamızdan almaya başladık ve aldığımız her kuruşun helal olmasının yolunun da bize yüklenen yükle bağlantılı olduğunun bilincinde olduk. Ülkemizin göz bebeği kamu bankalarımızın kurumsal kimliklerine ve yöneticilerine söz söylemedik, söz söyletmedik ve hak ettikleri saygıyı esirgemedik ancak bunu yaparken hiçbir kuruma veya şahsa karşı da üyelerimizin ve çalışanların haklarını savunmaktan geri durmadık. Birçok yeni kazanıma imza attık. Bundan sonra da siz değerli üyelerimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kuşkunuz olmasın.

6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrası, başta bu bölgede görev yapan 3 bölge şube başkanımız olmak üzere Sendika Yönetimimizle, hem bankacı arkadaşlarımızın hem de depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ettik. Deprem bölgesindeki bütün şubelerimizi ve bankalarımızın diğer birimlerini ziyaret ederek, arkadaşlarımızın dertlerine ortak olmaya çalıştık. Bu bölgede geçici olarak görev yapan fedakâr arkadaşlarımızla tanışma fırsatı bulduk.

Deprem nedeniyle, bu yıl yapacağımız başta Kadın Komitesi Toplantıları ve 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerimiz olmak üzere bütün programlarımızı iptal ederek buralara harcamak durumunda kalacağımız meblağın deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD ve deprem felaketi yaşayan Valilik ve kaymakamlıklara gönderilmesi kararı aldık. Bugüne kadar düzenli olarak da ödemelerimiz yaptık ve yılsonuna kadar da toplamda her ay bütçemizin elverdiği ölçüde yardım etmeye de devam edeceğiz.

Yine bir ilke imza attık ve 81 ilimizdeki 3300 şube ve birimde çalışan 48 bin üyemizle TİS öncesi yüz yüze görüşmeler yaparak, hem üyelerimizi ziyaret etme hem de TİS taslak metnimizi hazırlama kararı aldık.

15 Şube Bölge Başkanımız ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımıyla, başta deprem bölgesindeki 10 il ve bu illerdeki bütün Ziraat Bankası, Halkbank ve Ziraat Katılım Bankası bölge yöneticilikleri ve şubelerimizi ziyaret ettik. Bu bölgeye mahsus problemleri yerinde görme ve inceleme fırsatı yakaladık. Arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik ve taleplerini aldık. Bugün itibariyle, Adana, Mersin, Gazi Antep, Osmaniye, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Şanlı Urfa, Siirt, Şırnak, Batman, Erzurum, Ardahan, Kars, Erzincan, Bayburt, Tunceli, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Karaman, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Sivas, Elazığ, Kayseri, Samsun, Amasya, Çorum, Kastamonu, Sinop, Tokat, Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Van, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir ve Bilecik olmak üzere, 56 ilimizdeki bütün şube ve birimleri ziyaret ettik. TİS tarihine kadar da 81 ilimizdeki bütün arkadaşlarımızı ziyaret etmiş olacağız.

Biz sadece bir sendika değiliz, biz bir aileyiz ve ailemiz için de neler yapılması gerektiğinin bilincindeyiz. Biz gücümüzü de yetkimizi de sizlerden alıyoruz. Sizin için varız. Hak ve helal olan, size layık olduğunu düşündüğümüz ve sizin alın terinizin karşılığı olan haklarınız emanetinizdir. Bu emanete sahip çıkmak da bizim asli görevimizdir.

Sizlerden gelen talepler ve sorunların hem aktarılması hem de çözüm bulunması konusunda her zaman bizlere kapıları açık tutan, ilettiğimiz taleplerin karşılanması için çaba gösteren, sendikayı çalışan memnuniyetini yakalayabilmek için çözüm ortağı olarak gören bankalarımızın başta Sayın Genel Müdürlerine ve İK yöneticilerine teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar taleplerimize bigane kalmadıkları gibi önümüzdeki dönemlerde de taleplerimizin karşılık bulacağına inanıyorum.

Kuruluş yıldönümümüz hayırlı olsun diyor, sizin olana sahip çıkmanızı ve destek vermeye devam etmenizi diliyorum.

Saygılarımla.

 

Ahmet EROĞLU

GENEL BAŞKAN