GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: TEŞEKKÜRLER

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: TEŞEKKÜRLER

  • 01 Ocak 2023, 18:30
  • 18165 görüntülenme
  • 6 dk tahmini okuma süresi

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu, artan hayat pahalığı, enflasyon ve özellikle kira artışlarını görüp çalışanlarına Yüzde 55’lik zammın yanında çeşitli sosyal haklar sunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Sayın Metin Özdemir başta olmak üzere emeği geçen tüm Yöneticilerine teşekkür etti.

Genel Başkanımız Sayın Eroğlu’nun açıklaması şöyledir;

TEŞEKKÜRLER!

Öz Finans İş ailesinin kıymetli üyeleri,

Bu yıl sendikamız bir TİS süreci yürütmedi, iki yıl önce imzalamış olduğumuz TİS hükümleri uygulandı. Temmuz ayında verilen %35 ücret artışı da bu yılsonunda yapılan ücret artışları da sendikamızla yetkili olduğumuz 3 bankamızla imzalanan ek protokoller çerçevesinde yapıldı.

Yeni bir TİS imzalamayacak olmamamıza rağmen, 14 Bölge Şube Başkanlığımızda geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantıları yaptık. Sizlerden gelen talepleri, sorunları ve çözüm önerilerinizi aldık. Biz, sendika olarak ne düşünüyoruz ve ne talep ediyoruz sorularına cevap vermeye çalıştık. Sonuçta elde ettiğimiz bütün verileri, çözüm önerilerimizle birlikte bankalarımızın İnsan Kaynakları Yöneticileri ile paylaştık. Taleplerimizi net olarak ortaya koyduk.

Buradan öncelikle Halkbank İK Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fatih Şahbaz, Ziraat Bankası İK Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin Özuysal, Ziraat Bankası İK Daire Başkanı Sayın Himmet Aksoy ve Ziraat Katılım Bankası İK Genel Müdür Yardımcısı Sayın Arif Baştuğ’a bütün üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynı şekilde bu süreçte; artan hayat pahalığı, enflasyon ve özellikle kira artışları nedeniyle banka çalışanlarının sıkıntılarını dile getirip, öncelikle alt unvan grubundaki personel başta olmak üzere bütün personelin maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiği hususunda Sayın Genel Müdürlerimize sahanın durumunu arz eden Sayın Koordinatörlerimize ve Sayın Bölge Başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Ücret artışları konusunda, katıldığımız bütün toplantılarda ve yaptığımız görüşmelerde, Ocak 2022-0cak 2023 ücret artışlarının, açıklanan yeniden değerleme oranının üzerinde olmasının gerektiğini dile getirdik. Kümülatif olarak da bu orana ulaştık. Ocak 2022 ücret artışı ortalama %35, Temmuz ücret artışı %35 ve Ocak 2023 ücret artışı %55 olmak üzere, kümülatif olarak 2023 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranının üzerinde bir ücret artışı elde edilmiştir.

Geçen yıla kadar bankalarımızca İstanbul ve bazı şubelerin özel durumu nedeniyle ödenen Görev Yeri Ödemesi, imzaladığımız ek protokolle bütün banka personeline ödenmeye başlanmıştı. Bu yıl sonunda, konut kiralarında artış dikkate alınarak, Görev Yeri Ödemesinde Yüzde 70 artışa gidilmiş ve Antalya, Gaziantep ve Adalar’da görev yapan arkadaşlarımıza da A grubu görev yeri ödemesi yapılmasına karar verilmiştir.

Yemek ücretlerinin 2023 yılı için en az 120 lira olmasını talep etmiştik, banka yönetimlerince bu talebimiz de fazlasıyla karşılanmış ve 125 lira olarak belirlenmiştir.

Sendikamız yetki aldığı günden beri yaptığımız bütün TİS görüşmelerinde ve özel görüşmelerimizde, kreş yardımı verilmesi talebimizi dile getirmiştik. Çok şükür bu talebimiz de karşılanmış ve çalışanlara aylık 500 lira kreş yardımı verilmesine karar verilmiştir.

BES ödemesi, Yüzde 3 İşveren katkısına ilave olarak 1000 lira olarak yapılacaktır.

Sendika üyesi olan arkadaşlarımıza, bankalarımızca ödenmekte olan sendika üyelik ödemesi, 303 Liradan, 750 Lira’ ya çıkarılmıştır.

Yine ilk toplu iş sözleşmemizden beri, Ziraat Bankası’nda uygulanmakta olan Unvanda bekleme ücretinin Halkbank personeli için de ödenmesi talebimiz karşılanmış ve Halkbank çalışanı arkadaşlarımıza da 2023 yılı Ocak ayından itibaren unvanda bekleme ücreti ödenmesi yapılması kararlaştırılmıştır.

Halkbank’ta çalışmakta olan alt unvan grubundaki arkadaşlarımıza ayrıca ilave iyileştirmeler de yapılmıştır.

Ziraat Bankası’nda görev yapmakta olan güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın “Güvenlik Masası” talepleri konusunda da çalışmalar başlamış ve konsept şubelerden başlanılarak yıl içinde bütün şubelerimizde güvenlik masası olacaktır.

Bu güzel sonucun ortaya çıkmasında emeği geçen ve katkı sunan İK Yöneticilerine teşekkür etmekle birlikte, personelin durumunu görüp, enflasyon ve hayat pahalılığının ağır etkilerinden personelini korumak için, insanı önceleyen kararlara imza atan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Alpaslan Çakar’a, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan’a ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Sayın Metin Özdemir’e, özel olarak teşekkür ediyorum.

Bu ücret artışı ve ek ödemelerle, bankacılık sektörünün en iyi maaş alan bankacıları olmadığımızı biliyorum elbette, ancak her geçen gün daha iyiye giden bir süreç yaşadığımız da gün gibi ortadadır. İki yıl önce imzalamış olduğumuz TİS, neden 3 yıllık imzalandı diyenler olmuştu. Şimdi diyorum ki, iyi ki basiretli davranıp 3 yıllık imzalamışız, yoksa bu zorlu süreci yönetmek kolay olmayacaktı.

Bu paylaşım sonrası, illa ki birileri “vay sarı sendika vay!” diyeceklerdir, ancak varsın desinler. Yiğidi öldürmediğimiz gibi hakkını da yemeyiz.

Emeği geçen herkese yeniden teşekkür ediyor, 2023 yılının; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.