GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU'NDAN ÜYELERİMİZE AÇIKLAMA

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU'NDAN ÜYELERİMİZE AÇIKLAMA

  • 23 Aralık 2021, 15:35
  • 3387 görüntülenme
  • 5 dk tahmini okuma süresi

Değerli üyelerimiz,

Sosyal medya platformlarında dolaşan bazı paylaşımları dikkate alarak aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyuyoruz.

Elde ettikleri bazı bilgi kırıntıları ile hem banka yöneticilerimizin yaptığı güzel çalışmaların sonucunu etkisizleştirmeye ve beklentileri daha da yükselterek yapılan iyi şeylerin görülmemesini sağlamaya hem de sendikamızı itibarsızlaştırmaya matuf bu paylaşımların art niyetli paylaşımlar olduğunu bilmenizi isteriz.

2021 yılı yılsonu maaş artışlarımız, kurumlarımızca imzalanan sözleşme gereği enflasyon + 2,8 olarak belirlenmiş olmasına karşılık, sendika yönetimi olarak Kamu Bankalarımızın Sayın Genel Müdürleri ve İK yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde; yılın özellikle 3.’cü çeyreğinde yaşanan kur artışı ve buna bağlı olarak enflasyon ve piyasalardaki fiyat dalgalanmalarının çalışanları olumsuz etkilediği bundan dolayı da sözleşmede belirlenen artış oranı üzerinde bir ücret artışı yapılarak, özellikle de alt unvan gruplarında ilave iyileştirmelere ihtiyaç olduğu dile getirilmiştir.

Asgari ücret tespit çalışmaları esnasında da bu durum gözetilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, hem asgari ücret %50 oranında artırılmış hem de asgari ücret tutarındaki gelirler de gelir ve damga vergisinden muaf tutulmuştur. Yapılan kanuni düzenlemeden bütün çalışanlar gibi banka çalışanları da faydalanacaktır.

Memnuniyetle ifade edebilirim ki; görüştüğümüz başta Sayın Genel Müdürlerimiz olmak üzere bütün idarecilerimizin bizim taleplerimizi hakkaniyetle karşıladığına ve bu çalışmaların yapılması konusunda hazırlıklar yaptıklarına şahit olduk.

Ziraat Bankası çalışanı arkadaşlarımız için görev yeri ödemesi yapılması, bütün çalışanlar için 3 ay önce uygulamaya alınmış ve bu karar çalışanlarımızca da memnuniyetle karşılanmıştır. Bunun yanında son aylarda her üç bankamızca alınan kararlar sizlerle paylaşılmış, sendikamızla bankalarımız arasında ek protokoller de imzalanmıştır.

Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan, Antalya Yöneticiler Toplantısı’nda müjdeyi vererek, bütün Halkbank çalışanları için görev yeri ödemesi yapılmasına karar verdiklerini açıklamıştır. Bunun yanında genel ya da ortalama ücret artışı konusunda da ayrıntıya girmeden %30’lar seviyesinde bir artış yapılması konusunda çalışmaların yapıldığını belirtmiştir.

Önümüzdeki hafta, bankalarımız yönetim kuruları toplanarak, hazırlanan ücret artışı ve bazı unvan gruplarında ilave iyileştirmelerle ilgili kararları sonuca bağlayacaklardır. Bu kararlar doğrultusunda ek protokoller de imzalanarak, muhtemelen 30 Aralık Perşembe akşam saatlerinde bankalarımızca açıklama yapılacak ve 1 Ocak itibariyle zamlı maaşlarınız hesaplarınıza aktarılacaktır.

Açıklamayı ise bankalarımızın İK Yönetimleri, banka kanalları üzerinden duyuracaklardır. Bizim sendika olarak önceliğimiz; açıklamayı kimin yaptığından ziyade arkadaşlarımızın elde edecekleri kazanımlardır.

Bizim için, bütün bu görüşmeler ve çalışmalar sonucu, arkadaşlarımızın memnun olacağı bir sonuç çıkmasından daha güzel bir kazanım da olamaz.

Bu süreçte, başta Sayın Genel Müdürlerimiz, Banka Yönetim Kurullarımız ve İK Yöneticilerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi arz ediyorum.

Yeni yılınızı tebrik ediyor, sağlık dolu bir yıl diliyorum.

 

 

                                                                                                                                                        Ahmet EROĞLU

                                                                                                                                                        GENEL BAŞKAN