GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

  • 24 Kasım 2023, 19:13
  • 10029 görüntülenme
  • 3 dk tahmini okuma süresi

Sendikamızın Değerli Üyeleri,

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak Toplu İş Sözleşmelerimizi yapabilmek için Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgelerimiz sendikamıza ulaşmış, yetkili olduğumuz bankalarımıza TİS taslak metnimizle birlikte çağrı mektuplarımız gönderilmiş ve yetkili olduğumuz bankalarımızdan da TİS görüşmelerinin başlayacağı tarihleri gösterir davet yazılarımız sendikamıza ulaşmıştır.

27 Kasım Pazartesi günü Ziraat Bankası, 28 Kasım Salı günü Halkbank ve 29 Kasım Çarşamba günü de Ziraat Katılım Bankası ile heyetler arası görüşmeler başlayacaktır.

Öncelikle şunu arz etmek isterim. Bugüne kadar bankalarımızla yaptığımız TİS görüşmeleri, bankalarımızın büyüklüğüne ve vakarına yakışır bir ortamda, karşılıklı anlayış ve diyalog içerisinde geçmiş ve banka çalışanı arkadaşlarımızı enflasyon ve hayat pahalılığına ezdirmeyecek şekilde sonuçlanmıştır.

Özellikle bankalarımızın Sayın Genel Müdürlerinin ve çalışma arkadaşlarının, “çalışan memnuniyeti” odaklı yaklaşımları, sizler adına dile getirdiğimiz taleplerimizin karşılanmasında yol gösterici olmuş ve işlerimizi kolaylaştırmıştır. Bu yaklaşım, sadece TİS görüşmeleri sürecinde değil, diğer zamanlarda yaptığımız görüşmelerde de dile getirdiğimiz taleplerin karşılanmasında etkisini göstermiştir. Görev yeri ödemelerinden bütün personelin faydalanması, yakacak yardımı uygulaması, yemek ücretlerinin yıl içerisine arttırılması, kreş ödemesi, evlat sahibi olan arkadaşlarımıza hediye verilmesi, Çözger ve Ram raporlu (Engelli) Çocuğu olan arkadaşlarımıza 2021 yılında 2500 TL ve şu anda da 5500 TL  özel eğitim yardımı ödenmesi, TİS dönemi olmamasına karşılık ara dönem ücret artışları gibi güzel örneklerle karşılaşmamız, işte bu yaklaşımın sonucudur. 

Bankalarımızın Genel Müdürleri ve İK yöneticileri ile diyalog halinde yürüttüğümüz güzel çalışmaların meyvesini her zaman aldık. Biz, sendika olarak, dün elde ettiğimiz kazanımların daha da artacağına yürekten inanıyoruz ve sizlerin de bu güven ortamına zarar verecek yaklaşımlara prim vermemenizi istiyoruz.

Son dönemde şahit olduğumuz aşırı kira artışı, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon, elbette bütün vatandaşlarımız gibi banka çalışanı arkadaşlarımızı da olumsuz etkilemiştir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerin, hem bankamız yöneticilerini hem çalışanları hem de sendikamızı memnun edecek şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz. 

Siz değerli üyelerimizden internet üye Portalımızdaki duyurumuzu okuyup, duyuru sayfamızdaki anketimize katılımınızı rica ediyoruz.

TİS görüşmelerimiz ve sonucunda imzalayacağımız Toplu İş Sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Saygılarımla.

Ahmet EROĞLU / GENEL BAŞKAN

Anket için Lütfen bu linke girip, https://ozfinansis.org.tr/forum  Duyuru / Anket sekmesine tıklayınız.