HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ BAŞKANLARI MİSAFİRİMİZ OLDU

HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ BAŞKANLARI MİSAFİRİMİZ OLDU

  • 06 Ekim 2021, 08:59
  • 549 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

Sendikamız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin Başkanlığında Kadın Komitesi Başkanımız Cennet Can ve HAK-İŞ'e bağlı sendikaların Kadın Komitesi Başkanları sendikamızda biraraya gelerek toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantı'nın açılışında Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Kılıç ve Saim Esken'de katıldı. 

Toplantı Öz Finans-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can’ın selamlama konuşması ile başladı. HAK-İŞ Kadın Komitelerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "Kadın çalışmalarına herzaman destek veriyoruz. HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımızın kadın komitesinin aktif olarak görev yapmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz."dedi. 

KİŞİSEL VERİ KORUMA EĞİTİMİ VERİLDİ
Sendikamız tarafından hazırlanan program ile Kadın Komite Başkanlarına kısa adı KVKK olan Kişisel Verileri Koruma Kanunu eğitimi verildi. 

Avukat Melih Rüştü Çalıkoğlu tarafından verilen eğitimde, KVKK kanununun hayatımıza getirdikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 

KADINA ŞİDDET VE TACİZİN ORTADAN KALDIRILMASI GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda, ILO C190 No’lu Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşme'nin sendikalarımızın örgütlü oldukları işyerlerinde yapılacak toplu iş sözleşmelerine uyarlanması, HAK-İŞ ve bağlı Sendikalarda kadın komitesi faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, Kadın Komite Başkanımızın Suriye’deki kamplarda gerçekleştirdiği ziyaretlerden görüşlerini bildirmesinin ardından son buldu.