KADIN KOMİTEMİZ ANNELER GÜNÜ İÇİN TOPLANDI

KADIN KOMİTEMİZ ANNELER GÜNÜ İÇİN TOPLANDI

  • 10 Mayıs 2021, 17:43
  • 528 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

Sendikamız Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can, Anneler Günü dolayısıyla, Sendikamızın Türkiye Geneli Kadın Komitesi Başkanları ile uzaktan erişim yöntemi ile biraraya geldi. 

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun selamlarını ileten Can, Anneler günü mesajında şunları söyledi; "Ben anneler gününde bir anne olduğum için hem çok mutlu olurum, hemde annemi 15 yıl önce ama sanki acısı daha bugünmüş gibi kaybetmenin hüznünü yaşarım. Bugün karışık duygulardayım, o yüzden de kutlama beni biraz ürkütür açıkçası; 
çünkü düşünürüm anneler gününü kutlarken; annelerini yitirmiş olanlarımız var, hiç annesi olmamış olanlarımız var, anne olmak isteyipte, olamamışlarımız var, Evladını kaybetmiş, annelerimiz var,  evladının sesini, güzelliğine yaşamak için yıllarca mücadele eden engelli annelerimiz var, evladını terör kurşunu ile kaybetmiş şehit annelerimiz var, var varda Hepimiz çeşit çeşit kadın, türlü türlü evlatlarız. Bir yandan varlığımızı anne diye indirgeyecek kadar sıkıştıran kutsallaştırma, diğer yandan Hüsranlar.
Bu nedenle, diyorum ki zor iş anneler gününü yıkmadan yapmak, üzmeden kutlamak. 
Evet, yine karmakarışık duygularla dolu bir Anneler Günü‘ndeyim. Öyle de olsa, anneler günümüz kutlu olsun, yüreği anne gibi atanlardan, Her çocuğun duygusunu hisseden yüreklerden olmak dileğiyle anneler günümüz kutlu olsun. Bir de dörtlükle sonlandırmak istiyorum.

Anneler bir Çiçektir
Sizlerde bizim için öylesiniz
Bir kadın bir anne olarak biz
Elimizden geldiğince solmanıza asla izin vermeyeceğiz."