KONYA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KONYA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 10 Temmuz 2021, 09:55
  • 1067 görüntülenme
  • 6 dk tahmini okuma süresi

Konya Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 9 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanı Ömer Rıdvan Yiğit, delegelerin tam desteğini alarak Konya Şube Başkanı olarak seçildi.

Halkbank Konya Bölge Koordinatörü Sinan Gezenerler, Ziraat Bankası Konya Bölge Başkanı Naci Çınar, Hak-İş Konya Şube Başkanı Vahit Sır, Hizmet-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, Öz Orman İş Şube Başkanı Ayhan Coşkun, Öz Taşıma İş Şube Başkanı Sadullah İnce, Öz Sağlık İş Şube Başkanı Ramazan Çakar, Öz Çelik İş Şube Başkanı Hüseyin Kaban, Ziraat, Halk ve Ziraat Katılım Bankası Şube Müdürleri, Sendika yöneticileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan programda Ziraat Bankası Konya Bölge Başkanı Naci Çınar selamlama konuşması yaparak, "Konya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu'nu tebrik ediyorum. Bundan sonra da personelimize hizmetlerin devamını diliyorum."dedi.

Halkbank Konya Bölge Koordinatörü Sinan Gezenerler ise yaptığı konuşmada, "Değerli Yönetim kurulu üyeleri ve çalışma arkadaşlarım. 1. Genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sendika faaliyetleri insan hakları için önemli bir husustur. Çalışanların, işçilerin insanca yaşaması için doğru, dürüst, adil bir şekilde haklarını almaları için Sivil Toplum örgütü olan sendikalar çok önemli bir rol üstlenirler. Bizde sendikamız sayesinde birçok kazanım elde ettiğimizi biliyoruz. Bizler sahadaki yöneticiler olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Burada atacağınız her adımın, her kararın hayırlara vesile olmasını diliyorum."diye konuştu.

Konya Şube Başkanımız Ömer Rıdvan Yiğit, Konya Şubesinin 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle faaliyetine başladığını ifade ederek,"Konya Şubemiz sorumluluk alanı; Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir ile Niğde İl ve İlçeleri ve 894 Ziraat Bankası, 524 Halk Bankası ve 45 Ziraat Katılım Bankasında olmak üzere toplam Bin 471 üyemiz bulunmaktadır. Faaliyete başladığımızdan beri tüm dünyayı saran Covid-19 Pandemisi nedeniyle üyelerimizle sadece şube ziyaretlerimizde bir araya gelinebilmiş, yapılmak istenen yüz yüze toplantı vb. organizasyonlar maalesef yapılamamıştır. Sadece Genel Merkez ve Kadın Kollarımızda görev yapan üyelerimizle on-line toplantılar yapabildik.Konya Şube Başkanı olarak bizzat tüm birimlere 3 aylık periyotlarda en az bir defa ziyaretler yaparak üyelerimizle bilgilendirme, öneri ve istek başlıkları altında görüşmeler yapmakta ve her periyot sonu üyelerimize ait sorun, öneri ve talepleri rapor halinde Genel Merkezimize iletmekteyim."

 

ÜYELERİMİZE YARDIMLAR YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü; "İlettiğimiz raporlar sonrasında Genel Merkezimizce Banka Yetkilileriyle yapılan görüşmelerde birçok kazanımlarımız oldu. Bunlara son örnek Ziraat Bankasınca 15 gün önce yayınlanan ÇÖZGER ve RAM Raporu olan çocuklarımızın bakım ve gelişimine katkı sağlamak amacı ile ebeveynleri olan üyelerimize her bir çocuk başına aylık brüt 2 bin 500 lira özel durum ödemesi yapılması kararıdır. Ayrıca bunların reklamı yapılmaz ama ana hatlarıyla belirtmek istediğim bazı sosyal yardımlarımız da olmaktadır. Elazığ ve İzmir depremleri ile Giresun sel felaketlerinde maddi zarar gören üyelerimize eski sosyal hayatlarına dönebilmeleri amacı ile yapılan ciddi yardımlarımız olmuştur. Bundan sonrada olacaktır."

 

İYİLİĞE TALİP OLMAK ZORUNDAYIZ

Sendikada görevli tüm arkadaşların iyiliğe talip olmak zorunda olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, "İyilik ve güzellik önemli bir husus. Bizler iyiliğe talip olmak zorundayız. İyilik yapmak herkese nasip olmaz. Biz TİS görüşmelerinde İnsan Kaynakları Yöneticilerimize 'Allah size öyle güzel bir görev vermiş ki 2 Bankanın insan kaynakları yönetimi gibi bir yerdesiniz. Bulunduğunuz yerde Ziraat Bankasında 25 bin, Halkbank'ta 19 bin personel size bakıyor. Bugün yapacağınız işlemlerle iyiliğiniz dokunabilir. Biz zam istiyoruz, siz zammı verin yanında şu sosyal hakkı verdik deyin' diyerek konuşmamıza başlıyoruz."

 

İYİLİK HAREKETİNİN ÖNCÜLERİYİZ

Sendika olarak iyilik hareketinde öncülük etmek zorundayız diyen Eroğlu, "İyilik ve iyi olmanın bizim için önemi nedir. Sendika öyle güzel bir makam ki, aslında yardım yapan sivil toplum kuruluşları gibi güzel ve ulvi bir iş yapıyorsunuz. Banka çalışanı 3 bin kadar arkadaşımız sendikanın çeşitli birimlerinde görev alıyorlar. Şube Başkanı, İl Baştemsilcisi, Temsilci, Şube Sorumlusu, Kadın Komiteleri olmak üzere. Biz burada bir iyilik yapmaya, bir problem varsa dokunmaya talibiz. Birçok arkadaşımızın evi yandı, deprem oldu evleri zarar gördü bu arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunduk. Dokunmak istedik. Kapitalist sistemde helal haram çizgisi olmadan amaca giden her yol mübahtır. Mecellede bir başka kural vardır. Kem Alat ile kemalat olmaz derler. Yani kötü aletle iyi iş yapamazsınız. Haram para ile hayır hasenat yapamazsınız. Sendikada görev alan arkadaşlarımız gerçekten seçilmiş insanlarsınız. Bankamız sizleri işe alırken büyük bir titizlikle işe alıyorlar. İyiliğe talip olan arkadaşlarımız, birinin problemi olduğunda onu kendi problemi gibi gören arkadaşlarımız sendikada görev yapıyor. İyiliğiniz dokunsun."diye konuştu.

 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Ulvi Gökhan Yeşildaş, Mustafa Bahadır Aras, Cahit Akbalık, Hüseyin Kılıç.

Denetleme Kurulu; Nuray Atak, Abdurrahman Filik, Mesut Nazif Çaykan.

Disiplin Kurulu; Koray Akyol, Kamil Sağlıyan, Muharrem Kaya