SAMSUN ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAMSUN ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 03 Ağustos 2021, 14:36
  • 1205 görüntülenme
  • 6 dk tahmini okuma süresi

Samsun Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 1 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Kurucu Şube Başkanı Haşim Gürol Yenen'in emekliye ayrılması ve kendine ve ailesine vakit ayırmak istemesi nedeniyle boşalan Şube Başkanlığına aday olan Önder Doğan, delegelerin tam desteğini alarak Samsun Şube Başkanı olarak seçildi.

Ziraat Bankası Çorum Bölge Başkanı Bekir Eken, Halk Bankası Samsun Bölge Koordinatörü Erdoğan Özdemir, Ziraat ve Halk Bankası Şube Müdürleri, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Selamlama konuşması yapan Ziraat Bankası Çorum Bölge Başkanı Bekir Eken, sendikanın kuruluşunda görev alarak 153 kurucu üye arasında yer aldığını ifade ederek, Sendikaların amaçlarının çalışanların menfaatlerini korumak olduğunu söyledi.

Halk Bankası Samsun Bölge Koordinatörü Erdoğan Özdemir, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyleyerek, "1. Olağan Genel Kurulda yer almaktan dolayı mutluyum. Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

160 ŞUBE VE BİN 825 ÜYEMİZ BULUNUYOR

Sendikamız Samsun Şube Başkanı Haşim Gürol Yenen, çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, "2019'da sendikamızın şubeleşme planı çerçevesinde Samsun’daki irtibat ofisimizi genel merkezimizin kararıyla faaliyete geçirdik. Samsun, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat ve Sinop illeri sınırları ile sorumluluk alanı belirlenmiş olan şubemiz görev alanında toplamda, 160 şube ve bin 825 üyemiz bulunmaktadır. İrtibat ofisimizin faaliyete geçmesinden sonra, üyelerimizi ziyaret ederek, sürekli temas halinde olmaya çalıştık. Temsilcilerimiz ve sorumlularımızın yardımlarıyla çalışma arkadaşlarımıza hep yakın olmaya çalıştık. Zorlu pandemi sürecinin gizli kahramanları olarak üyelerimize, bu süreçteki üstün fedakarlıklarından ve ziyaretlerimiz sırasındaki nazik tavırlarından dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

 

BAYRAĞI TESLİM EDİYORUM

Kurucu Şube Başkanı olarak görev yaptığını ve ailesi ve kendisine zaman ayırmak için görevi devir edeceğini ifade eden Yenen, "Yeni dönemde aktif bir görev almadan zamanımı kendime ve aileme ayırmak için Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu'ndan izin aldım. Anlayışı için teşekkür ediyorum. Genel Merkezimizle istişare sonucu 5 aday belirledik. Adaylar içerisinde Önder Doğan bey Samsun Şubemizin Başkanlığı için uygun görüldü. Kendisine başarılar diliyorum."dedi.

 

HAŞİM BEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, " Haşim bey uzun bir süre sendikamızın yükünü taşıdı. Bankadan emekli olmanıza rağmen uzun bir süre görevinizi sürdürdünüz. Bu bir bayrak yarışıdır. Aynı şey bizim içinde geçerlidir. İnsanın ömrü, görevlerinde süresi var. Bulunduğumuz zamanın sorumluluğunu yaşıyoruz. Bizde burada olduğumuz sürece buranın imtihanını vereceğiz, sorumluluğunu taşıyacağız. Haşim beye teşekkür ediyorum, bundan sonraki yaşamında mutluluk, sağlık diliyorum."

 

SENDİKA BÜYÜK BİR EMEKLE KURULDU

Sendika kurulurken uzun bir emek verildiğini anlatan Genel Başkanımız Eroğlu, "Bin 800'e yakın şube ziyaret edildi. Arkadaşlarımıza kurucu olmaları için yalvardık. Ziyaretlerde kimisi kabul etmedi, kimisi görüşmedi, hakaret edip bizleri görmek istemeyenler bile oldu, bunları yaşadık. Sonradan 600 arkadaşımızı kurucu olmaya ikna ettik. Kuruluş dilekçesi için evrakları istediğimizde ise sadece 153 arkadaşımız cevap verdi. Ziraat Bankası Çorum Bölge Yöneticisi Sayın Bekir Eken de o yıl kuruluş dilekçesi gönderenlerden birisiydi. Şimdi Çorum bölge başkanımız. İnşallah daha üst makamlara da yükselir. Bizde gurur duyarız."

 

BOLLUK KAPİTALİST SİSTEMİ RAHATSIZ EDER

Genel Başkanımız Eroğlu, Kapitalist sistemin en nefret ettiği şeyin bolluk olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; "Ürün bol olunca değeri düşer. Mesela Çip krizi olacak ki araba fiyatları artsın. Kapitalizmin bu hoşuna gidiyor. Bir zamanlar İpek yolu, baharat yolu vardı. Baharatın para ettiği zamanlarda Venedik’te işçi ücretleri tane hesabı karabiber ile ödeniyordu. Altın keselerinde taşınıyordu. Bugün bolluk var.

Ekonomiler sürekli devinim halindedir. İnişler ve çıkışlar olur ve olmaya da devam edecektir. Mesela 1929 buhranında Almanya'da  bir el arabası mark götürüyorsunuz 1 ekmek alıyorsunuz. Yüzde 1 Milyon enflasyon yaşanmıştı. Aynı tarihlerde bizim bozuk diye tabir ettiğimiz demir para basılmıyor. Çünkü paranın maliyeti kendi değerinin üstünde. Böyle olunca esnaf para üstü veremiyor ve tahta parçasının üzerine alacağı yazılarak veriliyor. Tarihe “tahta cent dönemi” diye geçmiştir. Dünya'da bütün ülkeler sıkıntılar yaşadı ve üretimle bu sıkıntılardan kurtuldu. Bizim enflasyonumuz Yüzde 15. O zaman bizim büyüklerimiz, abilerimiz yatırım yaparak üreterek bu sıkıntıdan kurtulabilirler. Bizim üretmediğimiz, üretecek makinaları yapmadığımız taktirde ara malları yurt dışından alacağız. Üretip, ülkemizde satacağız ve ara mamul parasını yurt dışına göndereceğiz. Bize bir şey kalmayacak ve açık verecek. O zaman büyümeniz kredi ile olacak.  Kredileri sizler vereceksiniz. İnşallah verilen krediler yatırıma gider. Ülkeye faydası olur. Tüketime giderse yine faydası olur ama  bir sonraki yıl yine tüketici kredisi bulmak zorunda kalırız."

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Önder Doğan, Esra Gençkal, Haluk Ekiz, Murat Baş, Zehra Çakar.

Denetleme Kurulu; Aynur Aytekin, Bahri Göktepe, Eren Duyum.

Disiplin Kurulu; Murtaza Önal, Ümmühan Koçak, Muammer Keskin.