SENDİKAMIZ ANKARA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SENDİKAMIZ ANKARA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 06 Eylül 2021, 16:03
  • 740 görüntülenme
  • 7 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası Ankara Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına aday olan Ali Gökhan Yücel delegelerin tam desteğini alarak Ankara Şube Başkanı olarak seçildi.

Programa Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şube Müdürü Ali Aras, Halk Bankası Ankara 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Karakaş, Halk Bankası Koordinatörü Mücahit Yıldırım, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Programda Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şube Müdürü Ali Aras, Halk Bankası Ankara 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Karakaş, Halk Bankası Koordinatörü Mücahit Yıldırım selamlama konuşması gerçekleştirdi. 

 

Sendikamız Ankara Şube Başkanı Ali Gökhan Yücel, bugüne kadar yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi vererek; "Sendikamız Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu başkanlığında 2013 yılında 153 Kurucu üye ile kuruldu. Bende o kurucular arasında yer almaktan her zaman gurur duydum. O yıllarda E-Devlet üzerinden üye olunamadığı için arkadaşlarımıza üye olmaları için çalışmalar yapıyorduk.  Sendikamızı Ziraat Bankası 150. Yıl kutlamalarında ve Ziraat ve Halk Bankamızın Unvanda yükselme sınavı imdadımıza yetişti.  Çeşitli illerde stantlar açarak sendikamızı anlattık. O günlerden bugünlere geldik. 14 Şube başkanlığı açtık. Ankara Şube Başkanlığı sorumluluk alanında Ankara, Bartın, Karabük, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat olmak üzere 8 ilimiz bulunmaktadır. Toplamda 6 bin 200 üyemize hizmet veriyoruz."dedi.

 

Sendikanın nasıl kurulduğunu anlatan Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, "Kamu bankalarında sendikalı olmak için uzun bir uğraşımız oldu. Genel Müdürlerimizle görüştük sağolsunlar tamam dediler. Sonrasında Dönemin Ekonomi Bakanı ile görüştük ve 1,5 sene Kamu Bankalarında sendika kurdurtmam diye bize izin vermedi. Hatta bir kaç Milletvekili vasıtasıyla tehdit ederek, sendika kurucuları ve sendikaya üye olan banka çalışanlarının iş akitlerini fesh ederiz diye haber de gönderdi. Bu süreç gerçekten çok zordu. Sendikayı kurduktan sonra arkadaşlarımız üye olmadı. Genel Müdürlerimizle görüşerek çalışanların üye olmasında bir mahsurun olmadığı yönünde açıklama yapmalarını istedik. Çünkü çalışanlar Genel Müdürlükten gelecek tepkilerden çekinerek üye olmuyordu. Yöneticilerimizin üye olabilirsiniz söyleminden sonra üyelikler başladı ve bugün finans sektörünün en büyük sendikası haline geldik. Ve bugün genel kurulumuzu çevre illerden gelen arkadaşların desteği ile yapıyoruz. Üyelere nasıl  bir faydamız olur düşüncesiyle bugün geldiniz. Sizin fedakarlığınızı alkışlıyorum.

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

Büyüdüğümüzü ifade ettim diyerek sözlerini sürdüren Genel Başkanımız Eroğlu, "Büyükseniz sorumluluğunuz da büyür. Büyükseniz yapacağınız iş büyür. İş yapmak, başarı elde etmek kendiliğinden olacak bir şey değil. Başarı elde etmek için bir misyonunuz bir gönüllülüğünüz olacak. Bir azminiz, bir gayretiniz olacak. Bunları bir sistem içerisinde, bir disiplin içerisinde yapacaksınız."

TÜZÜĞÜMÜZÜN ÖZÜ İNSANA HİZMETTİR

Genel Başkanımız Eroğlu, Sendikamız tüzüğünde yer alan gaye ve ilkelerimizden bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugüne kadar yaptığımız 13 Genel Kurulda Hak kavramını anlattım. Emek ilahi bir hak kaynağıdır. Emek sahibi olanın dinine, imanına, mezhebine bakamazsınız. Hindu da, Müslüman da, Yahudi de gelip çalıştıysa onun emeği de kutsaldır, helaldir. İlkelerimizden biri olan Evrensel hukuk kavramında bunları savunuyoruz. Ülke bütünlüğüne içtenlikle inanır. Sendikamız buna inanır. Üyelerinin hak ve menfaatlerini katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü demokrasi anlayışı içinde en etkin şekilde korumayı ve geliştirmeyi ilke olarak benimser. Biz tepeden yönetilen bir sendika olmayacağız. İnsan ve emeği yüce değer olarak kabul ediyoruz. Bu amaca ulaşmak için yenilikçi, ilkeli ve kararlı mücadeleyi kendisine temel görev addeder. Mücadele denince aklımıza öncelikli olarak sokağa çıkalım eylem yapalım gelmemeli. Oturacağız müzakere edeceğiz. Toplu İş Sözleşmelerimizin imza günleri Cuma günleriydi. Cuma Namazında hutbe biterken söylenen 'Allah iyiliği, yakın akrabaya bakmayı emreder, kötülüğü men eder' ayetini Bankadaki görüşmelerde Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanlarına okuyordum. Allah hepimize bunları emrediyor. Ama Allah herkese iyilik yapmayı nasip etmiyor. Allah size iyilik yapacak çalışanlar vermiş. Bu iyiliğe niyetlenelim, hep birlikte iyilik yapalım. Hiçbirisi de buna itiraz etmiyordu. Üyelerine yaptıkları işe uygun, insan haysiyetine yakışır bir ücret temin etmek için çalışır, üyelerin beden ve ruh sağlığını koruyup gelişmesini sağlamak için gerekli tedbirleri alır. Zaten bu tedbirleri Bankalarımız alıyor. Covid-19 döneminde tüm tedbirler alındı. Bizim de tavsiyelerimiz olursa onlarda yerine getirildi. İlkelerimizin tamamına baktığımızda hepsinin özü 'İnsana hizmet eder'.  Sendika insan ve insana ait olan ne varsa ona inanıyor." 

İŞÇİ SENDİKALARI YETERİNCE ÖRGÜTLENEMEDİ

İşçi sendikalarının örgütlenmesinin yeterli olmadığını anlatan Genel Başkanımız Eroğlu, "Bankacılık alanında sendikal örgütlenme yüzde 60'lar civarında. Ama genel olarak sendikacılık alanında örgütlenme ise yüzde 10. 14 Milyon SGK'lı çalışan var ama 2 Milyon sendikalı yok. 3 Konfederasyona bağlı toplam 60 sendika var. Daha üye olacak 12 Milyon işçi var.  İşçi sendikaları kendi aralarında yarışmak yerine üye olmayan bu 12 Milyon çalışanı üye yapmak için enerjilerini harcamak durumundadır."

YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR

Sendikamız Şube Başkanı Ali Gökhan Yücel, Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Kılıç, Saim Esken, İrfan Kemal Karatosun, Atıf Güdül'e bugüne kadar Ankara Şubesine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek hediye taktim etti.  

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Ali Gökhan Yücel, Barış Aydın, Hamdi Aydın, İnci Özyaşar, Mustafa Taylan Kahraman

Denetleme Kurulu; Ayla Güneş, Özgür Taylan Demirtaş, Akın Saldere. 

Disiplin Kurulu; Murat Kılıçlı, İbrahim Kılıç, Arif Aydoğan.