SENDİKAMIZ DİYARBAKIR ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SENDİKAMIZ DİYARBAKIR ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 07 Ağustos 2021, 09:41
  • 1207 görüntülenme
  • 9 dk tahmini okuma süresi

Diyarbakır Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına aday olan Tahsin Koçhan, delegelerin tam desteğini alarak Diyarbakır Şube Başkanı olarak seçildi.

Hak-İş İl Başkanı Ahmet Dinç, Hizmet İş İl Başkanı Ercan Kahraman, Öz Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Mehmet Aküzüm, Öz Güvensen İl Başkanı Hidayet Özmeşe, Ziraat Bankası ve Halk Bankası Şube Müdürleri, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Halkbank Yöneticisi Serkan Nevruz ve Ziraat Bankası Şube Müdürü Murat Ayaydın,  selamlama konuşması yaptı.

42 BİN ÜYE SAYISI İLE LİDERİZ

Diyarbakır Şube Başkanımız Tahsin Koçhan, son istatistikler ile 42 bin üye sayısı ile sektörün lider sendikası olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek, "Kurucu genel başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu liderliğinde kurulan sendikamız; öncelikli olarak Ziraat ve Halk Bankasında örgütlenmesini tamamlayarak sendikal alanda yerini aldı. Ardından ise Ziraat Katılım Bankası'nda örgütlenmesini tamamlayarak 1. TİS sözleşmesini de imzalayarak büyümeyi sürdürdü. Şuanda ise  BDDK, TMSF ve Kamu Gözetim Kurumunda  örgütlenme çalışmalarımızı tamamlayıp toplu iş sözleşmesi çalışmaları devam etmektedir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki birkaç saniye içerisinde anlattığım örgütlenme çalışmamız, Anlattığım kadar hızlı olmadı. Başta kurucu Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu olmak üzere bu salonda bulunan bir çok arkadaşımızın emeği, hikayesi ve katkıları ile bugün 42 bine yakın üye sayımızla faaliyet gösterdiğimiz Banka Finans ve Sigortacılık alanında Türkiye'nin en büyük Sendikası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz."

 

DİKKATLİ VE ÖZENLİ SENDİKACILIK YAPMALIYIZ

Sendikanın büyümesi ile mesuliyetimiz artıyor diyen Koçhan, "Sizlerle birşey paylaşmak isterim. Büyüdükçe sorunlarınızda büyümeye ve üstünüze yüklenen yükte artmaya başlıyor. Atacağınız her adımı dikkatle takip edenler olduğu gibi, bize leke atmak için fırsat kollanlarda olacaktır. Burada şunu belirtmek istiyorum. Bu kadar büyük olmanın üzerimizde mesuliyeti daha da fazla arttırmasının yanında daha dikkatli ve özenli olarak çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Her yanlış hareket ve tavrımız sendikamızın adını kirleteceği gibi güvenilirliğimize de zarar getirecektir. Burada öncelikli olarak Genel Merkez yöneticilerimizin, Şube Başkanlarımız, Baş Temsilci ve Temsilcilerimizin önünde birlik ve beraberlik içerisinde yürümesi gerekmektedir. Bu birliktelik ile bizlerde örnek teşkil edecek şekilde arkalarında yer alacağız. İnşaallah bu birlik ve beraberliğimize helal getirecek davranışlardan hep birlikte kaçınır, haddimizi biliriz."

 

ÜYELERİMİZİN YANINDA YER ALDIK

2020 yılı itibariyle Diyarbakır Ofisinin faaliyete geçtiğini anlatan Koçhan, "Şubeleşme çalışmaları kapsamında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde bulunan Ziraat Bankası, Halk Bank ve Ziraat katılım Bankası'na bağlı toplamda bin 288 üyemiz bulunmakta. Ocak 2020 yılında faaliyete başladığımız günden beri Diyarbakır ofisimize bağlı tüm şubelerimiz ziyaret edilmiş ve üyelerimizin bizlere ve temsilci arkadaşlarımıza iletilen talep ve sorunları gerek bölge yöneticilerimizle, gerekse genel merkezimize iletilerek çözüm bulma konusunda azami gayret gösterilmiş, sorunların muhataplarına iletilmesi sağlanmıştır. Diyarbakır Ofisimize üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitim başta olmak üzer sağlık ve giyim alanında birçok kurumla indirim anlaşmaları yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Covid-19 pandemisinin ardından ülkece yangınlar ile mücadele verildiğini söyleyerek, "Zor günler geçiriyoruz. Covid-19'dan kurtulduk, kurtuluyoruz derken birde hiç istemediğimiz yangınlar başladı. Bundan da kurtulacağız ama hasarı tamir etmemiz biraz zaman alacak. Ancak bununda ülke olarak millet olarak üstesinden geleceğiz. Bu mücadelede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Covid-19 nedeniyle bugün Siirt’ten 4 arkadaşımız aramıza katılamadılar. Onlara da buradan geçmiş olsun diliyorum."

 

HAK SADECE BİR KELİME OLMAMALI

Sendikalar olarak en çok üzerinde durduğumuz ve en fazla adını duyduğumuz kelime 'Hak'tır diyen Genel Başkanımız Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Siyasette, toplumda kısaca her yerde Hak kelimesini duyuyoruz. İnsan hakları, hayvan hakları, doğanın hakkı, kul hakkı, eşler üzerindeki haklar, kısacası her hakkı toplumda konuşuyoruz, tartışıyoruz. Hakkın sahibinin hakkını alması lazım. Kuranı Kerim'de belirtildiği gibi Herhangi bir canlının miskal kadar yani çok küçük olan hakkının karşılığı alır ve Miskal kadar kötülüğü olanda bunun karşılığını alır ayeti her şeyin karşılığının alınacağını anlatır. Cennet ve cehennem bu ayetin gereği elde edilir. Hak dediğimiz şey bizim kendimiz tarafından belirlenen bir şey olmamalı. Yaşam hakkı, inanma hakkı,  kendi neslini devam ettirme hakkı bunlar doğuştan gelir ve bütün canlıların yaratılışından gelen haklarıdır. Bir diğer hak ise sözleşmelerden gelen haklardır. Bankalarımızla toplu sözleşmeler yapıyoruz. Sözleşmeler kanunlarımızda, Anayasa ve yaratılışa uygun olarak imzalan TİS mevzuatta en üst seviyede yer alır. Kanunlara aykırı değilse önce sizin toplu iş sözleşmenize bakılır.  2 taraf oturup anlaşmış ve imzalara atılarak toplu iş sözleşmesi yapılmış bu kanununda üstünde yer alıyor. İş sözleşmesi, hesap açma, kira, alım-satım sözleşmeleri yani tarafların birbirlerinin rızası ile imzaladıkları sözleşmeler hak sebebidir. Bir başka hak ise mahkemelerin kararı ile verilen yani adalet gereği ortaya çıkan haklar tazminatlar, cezalar gibi haklardır."

 

EN ÖNEMLİ HAK EMEKTİR

Konuşmasına en önemli hakkın emek olduğunu söyleyerek devam eden Eroğlu, "Emek, Allah'ın tüm canlılara verdiği haklardan sonra en önemli hak kaynağı emektir. En kutsal haklardan bir tanesidir. Dinimizde alın teri ve emek çok önemlidir. Sizler alın terini, emeğini ortaya koyarak, üyelerinizin bu kutsal değerlerini korumak için yola çıkmış insanlar topluluğusunuz. Sendikacılık basit bir iş değil. Kutsal bir iş yapıyoruz. Yola çıkarken üyelerimize 'Sizlerin adına, sizleri temsilen işverenlerinizle görüşeceğiz, var olan haklarınızı koruduğumuz gibi, üzerine de yeni mali, sosyal haklar alarak destek olacağız. Sizin özel dertlerinize de ortak olacağız. Telefonum günün her saati açık. Genel Merkez yöneticilerimiz ve Şube başkanlarımız içinde bu geçerli. Üyelerimizden gelen herhangi bir sıkıntıyı küçük olarak görmeden değerlendirmeliyiz. Belki sizin için küçük olabilir ama o kişi için o şartlarda çok önemlidir. Sizlerden gayret bekliyorum. Sendikada sizlerde kendi performansınızı ölçün. Kimin takati bittiyse kenara çekilsin, bu işleri yapacak bir arkadaşımız bulunur. Benim içinde bu geçerli. Ben bu işi beceremiyorsam yerime bir başka arkadaşımız gelir. Bu sizin en doğal hakkınız."

 

Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinin sonuçlarından hiçbir zaman şikayetçi olmadıklarını belirten Eroğlu, "Toplu iş görüşmelerinde herkesin aklından geçen konularda taleplerimiz oluyor. Ancak biz hiçbir zaman şunları istedik vermediler deyip şikayetçi olmadık. Biz her zaman o gün itibariyle uygun görülmedi diye bakıyoruz. Aynı talepleri sürdürüyoruz. Ziraat Bankası ve Halk Bankası Genel Müdürlerine teşekkür ediyorum. Önceki Genel Müdürümüz Hüseyin Aydın'a da teşekkür ediyorum. Desteklerini aldım. Toplu sözleşme dönemi dışında da taleplerimize cevap veriyorlar, desteklerini esirgemiyorlar, çözüm buluyorlar." 

 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Tahsin Koçhan, Necmettin Aydın, Mehmet Can Bayram, Hasan Gök, Bünyamin Elmas.

Denetleme Kurulu; Kenan Gümüştaş, Mesut İnci, Mustafa Yel.

Disiplin Kurulu; Ramazan Sarsağ, Abdurrezak Güneş, Ahmet Fevzi Narin.