SENDİKAMIZ İSTANBUL ANADOLU ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SENDİKAMIZ İSTANBUL ANADOLU ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 22 Ağustos 2021, 23:07
  • 1010 görüntülenme
  • 6 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası İstanbul Anadolu Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına aday olan Abdulcelil Güven, delegelerin tam desteğini alarak İstanbul Anadolu Şube Başkanı olarak seçildi.

Programa Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Hak-iş Sendikası İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Ziraat Bankası 5. Bölge Başkanı Menderes Cihaner, Halk Bank Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Okan Saraç, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Hizmetleri Daire Başkanı Abdülkerim Kaval, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Hak-iş Sendikası İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Ziraat Bankası 5. Bölge Başkanı Menderes Cihaner, Halk Bank Anadolu 2. Bölge Koordinatörü Okan Saraç, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Hizmetleri Daire Başkanı Abdülkerim Kaval, selamlama konuşması gerçekleştirdi.

42 bin üyemizle sektörümüzün en büyük sendikasıyız diyen Sendikamız İstanbul Anadolu Şube Başkanı Abdulcelil Güven, "İstanbul Anadolu Şubesi olarak 54 temsilci, 6 kadın komitesi, 173 şube görevlisi, toplamda 231 çalışanı ile sahada bulunmaktayız. 6 bin 177 üye sayımızla çalışmaktayız. Arkadaşlarımızın sorunları dinliyoruz ve onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bunların yanında bir çok kurumla protokoller yapıyoruz." dedi.

Öz Finans İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nu ilk defa yaptıklarını söyleyen Güven, "Bu tarihi bir gündü. İstanbul'daki ilk genel kuruldu. Ben öncelikle delegelerime teşekkür ediyorum. Bu onuru bize verdiler, yeniden seçtiler. İlk genel kurulumuzdu. Ben kurucu şube başkanı oldum. Şimdi seçilerek seçilmiş bir şube başkanı oldum. Finans sektörü olarak biz Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası'nın çalışanlarına hitap ediyoruz. Anadolu Bölge Başkanlığı olarak da aynı zamanda Zonguldak, Düzce, İstanbul Anadolu Yakası'nın tamamı, Kocaeli ve Sakarya bölgesi bize bağlı."         

DELEGELERİMİZ TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR

Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bebeği ile Genel Kurula katılan Duygu Hanıma ve katılımcılara teşekkür ederek başlayıp, "Genel kurulumuzun bankalarımıza, üyelerimize, sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikli olarak delegelerin kongrelerimize katılmalarından dolayı şükran borçluyum. Baş temsilci, Temsilci, delege olarak hiçbir menfaat gözetmeden buralara gelerek yanında çalıştığınız arkadaşlarınıza 'Biz sizlere nasıl faydalı oluruz, çözüm buluruz' diyerek evinizi, tatilinizi, hafta sonunuzu bir kenara bırakarak buralara kadar geldiniz. Siz büyük bir teşekkürü hak ediyorsunuz. Sizleri alkışlıyorum. Ayrıca 40 günlük Defne bebeği ile programa katılan Gölcük Şubesi çalışanı Duygu hanımı tebrik ediyorum. Ayrıca yine aramızda tatilini geciktirip kongremize katılan, arkadaşlarımız bulunuyor. Nasıl katkı yaparımın heyecanı ile bugün buradasınız."

 

EN BÜYÜK OLUNCA SORUMLULUK ARTIYOR

İşkolunun en büyük sendikası olduğumuzu bildiklerini ifade eden Genel Başkanımız Eroğlu, "En büyük olmak başka bir sorumluluğu da getiriyor. Büyük dağın karı çok olur. Büyükseniz sorumluluğunuz var demektir. Size gelen bu sorumluluğu taşıyacak kapasitenizde varsa o zaman yerine getirirsiniz.  Değilse yükün altında ezilirsiniz. Sizler bir Sivil toplum kuruluşunun bir parçasısınız. Katılımcı demokrasinin, yönetime katılmanın, çözüme ortak olmanın bir parçasısınız.  Siz aynı zamanda birer kanaat önderisiniz. Müşterileriniz sizin yanınıza geldiğinde ekonomiyi, parayı, faizi, enflasyonu soruyor ama öyle bir noktaya gelin ki size medeniyeti, kültürü de sorsun. Çevrenizdeki insanlar sizleri gördüğü zaman her konuda örnek olduğunuzu söylesin. Hayat kubbesinde bir hoş seda bırakmak zorundayız."

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sorunları çözmek için Sendikacılık yapıyoruz diyerek sözlerini sürdüren Genel Başkanımız Eroğlu, "Arkadaşlarımızdan bir çok konu geliyor. Bunlar gerekli yerlere iletiliyor. Sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıp, gerekli mercilere iletiyoruz. Gelen hiçbir konuyu bir kenara koyup aman bu burada dursun demiyoruz. Sendikacılık anlamında üyelerimiz için ne talep ediliyorsa ediyoruz. Mesela alt unvan grubundaki arkadaşların maaşlarının Eylül, Ekim aynıdan itibaren asgari ücretin altında olduğunu görüyoruz. Buna bir çare bulmak gerekiyor. Bununla ilgili gördüm ki bankalarımız bunu nasıl çözebiliriz üzerine telaş yaşıyorlar.  Bunu nasıl çözebiliriz üzerine oturduk konuştuk. Biz sorunları çözerek dua almak istiyoruz. Sendikacı olarak ne talep edilmesi gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa biz emin olun yapıyoruz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz."

YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Sendikamız Şube Başkanı Abdulcelil Güven, Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Kılıç, Saim Esken, İrfan Kemal Karatosun, Atıf Güdül'e bugüne kadar Anadolu Şubesine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi taktim etti. 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Abdulcelil Güven, Olgun Gücin, Mehmet Yamak, Erol Sarı, Emrah Daşlı.

Denetleme Kurulu; Yeliz Aksu, Ergül Bayraklı, Sefer Kubalas.

Disiplin Kurulu; Celil Tamer Üçel, Aktan Atay, Mehmet Sadık Erzen.