SENDİKAMIZ İSTANBUL AVRUPA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SENDİKAMIZ İSTANBUL AVRUPA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 21 Ağustos 2021, 19:53
  • 969 görüntülenme
  • 7 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası İstanbul Avrupa Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına aday olan Dr. Mümin Evren, delegelerin tam desteğini alarak İstanbul Avrupa Şube Başkanı olarak seçildi.

Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, Şube Başkanımız Dr. Mümin Evren'e doğum günü dolayısıyla bir sürpriz yaparak pasta kestirip, tebrik etti. 

Programa Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Hak-iş Sendikası İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Ziraat Bankası Kabaklı Şube Müdürü Aslı Toprakgil, Halk Bank Yeniköy Şube Müdürü Bengü Köroğlu, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Hak-iş Sendikası İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Sendikamız Avrupa Şube Başkanı Dr. Mümin Evren açılış konuşmasında, "2018 yılında Genel Başkanım Ahmet Eroğlu'nun takdiri, Bankamın da onayı ile İstanbul Avrupa Şube Başkanlığı görevini omuzlarıma aldım. 400 şube, 9 bölge yöneticiliği ve koordinatörlüğü, Ziraat Katılım, BDDK, SPK ve KGK'nın da eklenmesi ile 5 ayrı Genel Müdürlük lokasyonun da gece-gündüz demeden üyelerimizle bir araya geldik. Biz bankalarımızla aynı hedefe birlikte yürüyoruz. Biz sendikacılığı yaparken şubelerde arkadaşlarımızı dinliyoruz, taleplerini alıyoruz. Arkadaşlarımızı anlamak üzerine sendikacılık yapıyoruz."

Sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başlayan Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, “Genel kurulumuzun bankalarımıza, üyelerimize, sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikli olarak delegelerin kongrelerimize katılmalarından dolayı şükran borçluyum.”

 

 Ziraat ve Halk Bankasının eğitim seviyesi olarak yüzde 99’unun Üniversite mezunu olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Eroğlu, “Ziraat ve Halk Bankamızda bin 400'e yakın doktorasını tamamlamış arkadaşımız var. Akademisyen olmuşlar. 2 katı kadar Yüksek Lisansını yapmış arkadaşlarımız var. Yüzde 99'a yakını Üniversite mezunu olan bir camiayız. Herhangi bir Üniversitede şuanda bin 400 akademisyen bulamazsınız. Bunlardan dolayı sizin sadece göreviniz bankacılık, sendikacılık değil bu topluma, medeniyete, hayata dokunmanız gerekiyor. Bu millet sizi iyi yada kötü şartlarda okuttu. Ekonomiyi, finansı sizden soruyorlar. Ama siz öyle şeyler yapın ki, 'Bu iyi bir bankacı, iyi bir ekonomist, İyi bir sendikacı, çevresine dokunan ve örnek olan birisi' diye gösterilebilesiniz. Bunun bizimle bir ilgisi yok demeyin. İbni Haldun'un üzerinde durduğu İklimi daha önce anlatmıştım. İklim, kültürel etki, sosyal kavram, teneffüs ettiğiniz bu medeniyettir.  Medeniyet bedevinin yapacağı bir iş değildir. İbni Haldun'a göre medeniyet inşa etmeniz için şehirli olmanız gerekiyor. İstanbul medeniyeti merkezi bir şehirdir. İstanbul’u bedevi yaşantısına döndürme hakkına sahip değiliz. Şuanda bulunduğumuz yaka Avrupa’dır.” 

 

Büyük bir medeniyetin devamıyız diyen Eroğlu, “Ülkemizin topraklarının, insanımızın bu yaşadığımız Dünya'ya, Bölgeye katkısı ve etkisi var. Etrafımızdaki insanlar kaçacak yer aradığında, kurtuluş aradığında bu topraklara sığınıyor. Bizim sorumluluğumuz sadece bankacı veya sendikacı olmak ile bitmiyor. Biz büyük kadim gelenek sahibi olan toplumuz. Balkanların yüzü size bakıyor, sizlerden bir şey bekliyor. Orta Asya'nın, Kafkasların, Ortadoğu'nun, Afrika'nın gözü bizde. Hatta Afganistan, Endonezya, Malezya'da bize bakıyor. Bizim böyle büyük bir sorumluluğumuz var. Bunu bize tarihimiz, kültürümüz verdi. Biz yabancı ülkeler gibi devlet kurduğumuz ülkelerde neleri var neleri yok hepsini Anadolu'ya taşımadık. Biz onlara medeniyet, kültür, insanlık götürdük.  Onların gözleri bizim üzerimizde. Sorumluluğumuz var.  2. Dünya savaşında bugün BM'nin 5'li çete diye tabir edilen devletleri Japonya'nın teslim olma isteğini kabul ediyorlar. Ancak Japonya tek bir maddeyi kabul etmediği için Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atıldı. Bu madde ile Japon İmparatorluğu feshedilmesi isteniyordu.  Ama Japonya bunu bitiremeyiz, bizim medeniyetimizin, kültürümüzün özü bu dediler, direndiler ve 2 atom bombasını yediler. İklim denilen şey bu.”

 

Afganistan’da yaşananlara değinen Genel Başkanımız Eroğlu, “43 yıldan beri savaşın içerisinde yaşayan bir toplum. Şuan lider kadrosunda olanların hayatı savaş ile geçmiştir. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de savaş var. Irak'ta bin 500 Profesör suikasta kurban gitti. Irak işgal edildiğinde ABD'nin ilk yaptığı iş Merkez Kütüphanesini yağmalayıp, yakmak oldu. Sonra gidip Saddam'ın altınlarını aldılar. Medeniyet merkezi olan Bağdat'ta geçmişe ait hiçbir şey kalmadı. Hafızalarını bitirdiler. Afganistan'ın hafızası bitti. Şuan tartışılıyor, Afganistan şeriat getirecekmiş. Hangi şeriatı getirecekler. Okuma yazması olan insan bile yok. Bizim medeniyetin yanına yaklaşamayacaklar. Bu toprakları öyle bir hale getirdiler ki insanlar yeme, içme, barınma, güvenlik derdine düştüler. Bunlar en temel ihtiyaçlardır. Kurtuluş savaşında bize varını yoğunu gönderen bir Afgan halkından bugün Avrupa'yı kurtuluş gören, çocuğunu ABD askerlerine verip bunu kurtarın diyen bir halk haline geldi. İnsanın oturup ağlayası geliyor. Bugün akın akın göç eden Afganları görüyoruz ama ne zaman geri dönecekler diye bakıyoruz. Çanakkale’de mezar taşlarının üzerinde Şam, Halep, Bağdat yazıyor. İnşallah savaşları biter dönerler.”

 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Dr. Mümin Evren, Halime Özkan, Serdar Tüzün, Ahmet Kuşcu, Müge Çeçe Aydın.

Denetleme Kurulu; İsmail Eşgünoğlu, İdris Ayata, İbrahim İnce.

Disiplin Kurulu; Mustafa Kapıcıoğlu, Murat Orhan, Mümine Farika Arslan.