SENDİKAMIZ MALATYA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SENDİKAMIZ MALATYA ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 14 Ağustos 2021, 00:57
  • 1132 görüntülenme
  • 9 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası Malatya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına aday olan Bülent Pektaş, delegelerin tam desteğini alarak Malatya Şube Başkanı olarak seçildi.

Programa Ziraat Bankası Elazığ Bölge Yöneticisi İlker Ayhan, Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörü Tuncay Korkmaz, Ziraat Bankası Şube Müdürleri Serdar Baş, Yılmaz Çolak, Yusuf Metindir, Mesut Köşker, Fatih Soyer, Mehmet Özçoban, Halkbank Şube Müdürleri Seda Tunç, Hüriyet Ekin, Hak-İş Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri, Öz Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Mustafa Türkoğlu, Öz İplik İş Sendikası İl Başkanı Ali Ağ, Öz Orman İş Sendikası İl Başkanı Ömer Cengiz Öztatar, Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları, Şube Başkanları ile üyelerimiz ve davetliler katıldı.

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı.

Ziraat Bankası Elazığ Bölge Yöneticisi İlker Ayhan, Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörü Tuncay Korkmaz, Hak-İş Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri selamlama konuşması yaptı.

Sendikamız Malatya Şube Başkanı Bülent Pektaş, 2018 yılında Malatya Ofisinin açıldığını söyleyerek, "Genel merkez yönetimimizin 2018 yılında almış olduğu karar doğrultusunda, üyelerimize dokunup, onların yanında olduğumuzu göstermek için 14 ilde genel merkezimize bağlı irtibat ofisleri açıldı. Birisini de Malatya’da açıldı.  Ofisimize, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Elazığ ve Bingöl illerinde bulunan Ziraat Bankası, Halk Bank ve Ziraat katılım Bankası'na bağlı toplamda 196 şube ve birim 2 bin 165 üyemiz bulunmakta. Ocak 2020 yılında faaliyete başladığımız günden beri Malatya temsilciliğimize bağlı tüm şubelerimiz ziyaret edilmiş ve üyelerimizin bizlere ve temsilci arkadaşlarımıza iletilen talep ve sorunları gerek bölge yöneticilerimizle, gerekse genel merkezimize iletilerek çözüm bulma konusunda azami gayret gösterilmiş, sorunların muhataplarına iletilmesi sağlandı. Malatya Ofisimize üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitim başta olmak üzer sağlık ve giyim alanında birçok kurumla indirim anlaşmaları yapıldı."

 

Üyelerimizin her zaman yanında olduk diyen Pektaş, "Geçtiğimiz yıl tüm kamuoyunun yakından takip ettiği, ülkemizi yasa ve hüzne boğan üzücü bir Deprem yaşadık.  Merkez üssü Elazığ sivrice olan ve ilimizi de etkileyen bu deprem birçok vatandaşımızı maddi ve manevi etkiledi. Hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu. Allahtan rahmet diliyorum. Deprem’in yaşandığı akşam Genel Başkanımız Sayın Ahmet Eroğlu ile hemen iletişime geçtik. Genel Başkanımız ile yaptığımız istişare sonrası Temsilcilerimizle görüşerek üyelerimizden zarar gören olup olmadığını öğrendik. Allaha Şükürler olsun, Arkadaşlarımızın canına zarar gelmemesi bizim için en büyük teselli oldu. Sahaya çıkarak üyelerimizi tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletmemizin yanında Evleri birinci derecede hasar gören üyelerimize maddi ve manevi desteklerde bulunduk. Hatta üyemiz olamayan destek ve ikram personelini de ayırt etmeden maddi destek sağladık. Bugüne kadar karınca, kararınca Üyelerimizin Her daim yanlarında olduk, Bundan sonrada olmaya da devam edeceğiz."

 

ÜLKE OLARAK CİDDİ PROBLEMLER İLE BAŞBAŞAYIZ

 

Ülkemiz dünya ile birlikte ciddi problemler yaşadığını söyleyen Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, "Covid-19 hastalığından kurtuluyoruz derken tekrar rakamlar yükselmeye başladı. İnşallah sıkıntıları atlatırız bir daha yaşamayız. Sonrasında Orman yangınları başladı. Uzun süren bu yangınlar ile Ege ve Akdeniz'de ciddi ormanlarımızı kaybettik. Ülkemizin ciğerleri olarak kabul edilen ormanlarımız yandı. Ülkemizin de, bizimde ciğerimiz yandı. Son günlerde ise sel felaketlerini yaşıyoruz. Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinde vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Ziraat Bankamızdan bir arkadaşımızı arama çalışmaları devam ediyor. Henüz bulunamadı. İnşallah sağlıklı bir şekilde bulunur. Burada en önemli suçumuz çevreyi ve doğayı hor kullanıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki küresel ısınmaya neden olan ozon gazların salınımına ülkemizin katkısı yüzde 0,35 iken Çin yüzde 35 seviyesinde, ABD ise yüzde 25 seviyesinde. Ancak bu gazların azaltılması için yapılan Kyoto sözleşmesinde ABD çekiliyor, Çin ise imzalamıyor. Ülkemizde ozon tabakasına zarar veren gaz seviyesi çok düşük olsa da termik santraller, fabrikalara filtreler takılıyor. Esas sorumluluk ABD ve Çin ise sessiz kalıyor."

 

KENDİ HAKKIMIZI DA İŞVERENİN HAKKINIDA KORUMALIYIZ

Sendika üyesi bir çalışan olarak kendi haklarınız olduğu gibi işverenin haklarını da korumanız gerekiyor diyen Genel Başkanımız Eroğlu, "Tarafların sözleşmeler ile aldığı kararlar hak kaynağıdır. Bütün dünyada bu tartışılmaz. Hakların içerisinde ise en üstün hak emek ve alın teridir. Allah'ın verdiği haklardan sonra gelen birinci derece haktır. Alın teri, emek hak sebebidir. Çalışırsınız bunun karşılığında ücret alırsınız. Bizde çalışıyoruz karşılığında ücretini alıyoruz. Tabii bu sözleşmelerden doğan haklar çalışana hak verdiği gibi çalıştırana da haklar vermektedir. Kavga etmeden istişare ederek hakkımızı alıyoruz. Ama bankalarımızın hakkını da bizler korumak zorundayız. Sözleşmemizde ne yazıyorsa onu yapacağız. Hiçbir sendika üyesi arkadaşımın, benim arkamda sendika var, ben bu işten kaytarayım deme hakkı yok. Çünkü o kurumun sözleşmeden doğan hakkıdır."

 

İŞVERENLER DE SENDİKALAŞTI

İşverenlerin 1960'lı yıllardan bugüne sendikacılık yaptığını hatırlatan Genel Başkanımız Eroğlu, "İşçilerin sendikası olduğu gibi işverenlerin de sendikaları bulunuyor. Bizim bağlı bulunduğumuz Hak-İş Konfederasyonu bünyesinde 21 sendika bulunuyor.  Kısa adı TİSK olan işverenler konfederasyonu bünyesinde 21 sendika bulunuyor. TİSK bünyesinde bulunan Yerelsen adlı sendika Kamu İşverenlerine ait. 121 kurum buraya üye. Çeyis, Çimento Sanayicileri İşverenleri sendikası, Çimento fabrikalarının tamamı yani 80'i de üye. İntes, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasına 192 inşaat ürünü üreten fabrikanın sahibi üye. Kısacası şuanda Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonunda bir tane dışlanmış sektör yok. Belediyeler, Rektörlükler, İl Özel İdareleri, Valilikler buralara üye. Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iskeletini oluşturan Oda ve Borsaların sayısı 365'e ulaştı. Bünyesinde 178 Ticaret ve Sanayi Odası, 60 Ticaret Odası, 12 Sanayi Odası, 2 Deniz Ticaret Odası ve 113 Ticaret Borsası bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin toplam üye sayısı ise 1 milyon 300 bin civarında. Bunların hepsi işveren ve işverenler örgütlü. Bizim işçiler olarak mutlaka örgütlü olmamız gerekiyor.”

 

ÜYE OLMAYAN ARKADAŞLARINIZI ÜYE YAPIN

Hala üye olmayan çalışanların olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Eroğlu, "700 bin kamu işçisini ilgilendiren kamu çerçeve protokolü imzalandı, hayırlı olsun. O masada Hak-iş ve Türk-İş vardı. İşçi sendikalarının toplam üye sayısı 2 milyon civarında. Hak-İş'in 750 bin, Türk-İş'in 1 Milyon küsur Türk-İş'in, 200 bin civarında ise DİSK’in üyesi var. Türkiye'de SGK'lı olup üye olabilecek işçi sayısı 14 milyon. Yüzde 10'un biraz üstünde sendikalı sayısı. İşverenler yıllardır sendikaları ile örgütlü ve toplu sözleşme görüşmelerinde işveren sendikaları başkanı, Çalışma Bakanı ile aynı tarafta yer alıyor. Yani devlet gücüde arkasında. Devlet ile masaya oturuyor, devlet adına bizimle pazarlık yapıyor. Kısacası bu ülkenin en yalnız en yetim kesimi aslında işçiler. Biz de diyoruz ki bankada çalışan bütün arkadaşlar lütfen üye olsun. Beni eleştirin, yanlış bir şey yapıyorsam bunu söyleyin. Üye olmayan arkadaşımda gecenin 1'inde arıyor, beni eleştiriyor. Üyemisiniz diye sorduğumda değilim diyor. Beni arayıp hesap soruyorsanız üyede olun. Birlik olalım, birlikte hareket edelim. Bize güç verin. Çok az sayıda da olsa üye olmayan arkadaşlarımız var onları da lütfen davet edelim. Güçlü olalım. Güçlü olduğumuzun da farkına varalım."

 

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Bülent Pektaş, Özlem Çakır, Halime Gökçen, Engin Coşkun, Mihrap Akgül.

Denetleme Kurulu; Cem Altunsaçlı, Ersin Arlı, Ahmet Aydın.

Disiplin Kurulu; Ali Burak Uzunoğlu, Ahmet Çavdar, Zeliha Çetinkaya.