ÜYELERİMİZE MOTİVASYON EĞİTİMİ

ÜYELERİMİZE MOTİVASYON EĞİTİMİ

  • 07 Eylül 2021, 12:27
  • 759 görüntülenme
  • 4 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası üyesi Ziraat, Ziraat Katılım ve Halk Bankası çalışanlarına "Etkili İletişim Teknikleri ve Motivasyon Geliştirme” başlıkları altında Ankara’da eğitim verdi.

Program boyunca eğitmenler, İletişim ve Motivasyon, Beden dili, Yasal haklar başlıkları ile eğitimler verecek.

Verilen eğitim ile kurumsal iletişimi geliştirmek, çatışma yönetimini öğrenmek, sosyal ilişkileri sağlıklı ve etkin biçimde yönetme becerisi kazanmak, bireyin güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olmasını sağlamak amaçlanıyor.

Programa Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve katılımcılar katıldı.

Açılış konuşmasında Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, 'Hayat bize ne veriyor, bu hayat bize neden verildi ve biz bu hayatı nerede kullanacağız.' gibi soruların cevaplarını bulmamız gerekiyor diyerek şunları söyledi; "Bu eğitimde mutluymuş gibi olmak yerine gerçekten mutlu olunabilir mi onu öğreniyorsunuz. Gerçekte mutlu olmak için elinizde müthiş kaynaklar var. İlla bunun için araştırma yapmanıza gerek yok. Sabah kalktınız, uyandığınız için Elhamdülillah deyin mutlusunuz. Çünkü uyuyup uyanamamakta var bu hayatta. Büyükşehirde yaşıyorsanız, trafikte varacağınız yere varmak ayrı bir mutluluk ve motivasyon. İstediğiniz her şeyi yiyebilmek ayrı bir mutluluk. Belli bir yaşa geldiğinizde istediğiniz şeyleri yiyemeyeceksiniz. Çocuklarımızın yemek yemesinden mutlu olacağız. Aslında elimizde müthiş kaynaklar var bunu mutluluğa çevirebilmek bizim elimizde. Biz tek başımıza yaşamıyoruz. Çevremizde dostlarımız, akrabalarımız birçok kişi var. Bunların hepsini mutlu etmek isterseniz bunu başaramazsınız. Sizleri motive etmek için sadece mutluluk vermesi gerekmiyor bazen cezada motive edebilir. Aç kalmak bir motivasyondur. Cezalandırmak bir motivasyondur. İşyerine geldiniz yatarak akşam etmeye çalışırsınız ama ceza olduğu için bunu yapamazsınız. Mutlu olmak için elinizde müthiş bir imkan var." 

Eğitim programında konuşmasına ara veren Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, programa katılan katılımcıları kürsüye davet ederek mutluluk hakkında görüşlerini salondakilere dinletti. Kürsüye çıkan katılımcılar hayatlarında yaşadıkları mutlu anıları ve tecrübelerini paylaştı.

Türkiye'nin bir dönem yokluk içinde olduğunu anlatan Genel Başkanımız Eroğlu, "Ülkemizde 1940'lı yıllarda savaşa girmemişsiniz ama hiçbir ülke ile ticaretiniz yok, yeterli üretiminiz yok. Buğday yok, arpa yok kıtlık dönemi yaşadı. Herkes yokluğu eşit paylaşıyorsa kimsenin sesi çıkmaz. O dönemler köy hayatını iyi biliyorum. Yokluk zamanlarında 3 siyah zeytin ile kahvaltı yapıyorsunuz. Zeytini bütün halde yemiyorsunuz. Lokma lokma yiyorsunuz. Bu yaşandı. Kimsede yoktu. Hiç kimse rahatsız değil, herkes mutluydu. Ama şimdi lüks sitelerde oturuyoruz ama akşamları rahat uyuyamıyoruz. Hesap, kitap yapıyoruz. Yokluk da bolluk da eşit ve adil dağıtılırsa kimsenin itirazı olmaz. Ancak sana var bana yok mantığı hakim olursa işte o zaman insanlar yokluktan değil adaletsizlikten mutsuz olurlar"

Üyelerimizi mutlu etmek için bu eğitimleri başlattık diyen Öz Finans İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde covid-19 pandemisi ile mücadele etmektedir. Bu süreçte canla, başla ve fedakârca hizmet vermeye devam eden bu süreçte her gün yüzlerce müşteriyle yüz yüze ve yoğun bir ortamda çalışmak durumunda kalan sizleri, tüm üyelerimizi buradan alkışlamak istiyorum. Sendikamızca, bu sıkıntılı süreçte üyelerimizi bir nebzede olsa mutlu etmek için ne yapabiliriz sorusuyla yola çıktık ve eğlenirken öğreneceğimiz bir proje hazırladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın katkıları ile hazırladığımız Projemizin konusu “Finans Sektöründe Çalışan üyelerimizin İletişim ve Motivasyonunu Arttırma” Eğitimi.”