ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !

  • 14 Ağustos 2024, 15:10
  • 7067 görüntülenme
  • 4 dk tahmini okuma süresi

Sendikamızın da bağlı olduğu Hak-iş Konfederasyonu tarafından aşağıdaki resmi yazı gönderilerek;

“HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, vergi adaletsizliği, sendikal baskılar, işten çıkarmalar ve sürgünler, Kamu Çerçeve Protokolü'ne ek protokol zam talebi, kayıt dışı istihdam, örgütlenmenin önündeki engeller ve iş kazaları başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin konularda taleplerini dile getirmek üzere üç farklı ilde mitingler gerçekleştirmeye karar vermiştir.

Bu kapsamda, üyelerimizin ve tüm teşkilatımızın katılımlarıyla 23 Ağustos 2024 Cuma günü Kayseri ilinde, 5 Eylül

2024 Perşembe günü Kocaeli ilinde ve 13 Eylül 2024 Cuma günü Gaziantep ilinde miting gerçekleştirilecektir.

Mitinglere ilişkin detaylar Sendikalarımıza yazı ile ayrıca iletilecektir.

Çalışma hayatının bu önemli gündem maddelerine ilişkin taleplerimizi bir kez daha dile getireceğimiz bu mitinglere, Sendikalarımızın yoğun katılımının önemli olduğunu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz. “ denilerek;

Teşkilatımızın ve üyelerimizin katılımları ve desteği istenmiştir.

Sendikamızın üyesi olduğu bir konfederasyonun yönetim kurulu tarafından alınan karara bigane kalması düşünülemez. Bundan dolayı da tarafımıza gönderilen paylaşım görseli “Dostlar, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve üye sendikaların katılımıyla gerçekleştirilecek mitinglere, bütün üyelerimizin katılımının önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Masada olmak önemli elbette ancak sahada da olmak ve hep beraber sesimizi duyurmak da onun kadar önemlidir” denilerek sosyal medyada paylaşım yapılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; bu mitinglerin organize edilmesi kararı HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınmış ve hangi konuların dile getirileceği de açıkça belirtilmiştir. 

İkincisi,  sendika olarak Konfederasyonumuzun organize etiği çalışma ve etkinliklere katılım sağlamak ve destek vermek, konfederasyon üyesi olmanın en asgari şartıdır.

Üçüncüsü, Konfederasyon Başkanlığı tarafından alınan kararın içeriği, tarafımızdan bilinmediği gibi, alınan karar sonrası yapılan duyuruda belirtilen konular dışında bir konu eklenmesinin mümkün olmadığının ve sendika başkanı olarak mitingde konuşma yapmamın da söz konusu olmadığının bilinmesi gerekmektedir.

Hal böyle iken, bazı haber sitelerinde, sendikamızın yetkili olduğu kamu bankalarının isimleri sıralanarak, sanki sendikamızın bankalarımıza karşı bir eylem ve miting kararı aldığı şeklinde yanıltıcı haberler yapılmaktadır.

Sendika yönetimi olarak şunu net olarak ifade etmek isteriz: bütün iletişim kanallarının açık olduğu ve yetkili olduğumuz üç kamu bankasının hem Sayın Genel Müdürleri, hem Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri hem de İK sorumlusu arkadaşlarımızla istediğimiz her an görüşüp sorunlarımızı ve taleplerimizi iletip çözüm bulma imkanımız olduğu bir ortamda, her hangi bir eylem ya da miting planlamış değiliz. Daha geçen ay, Sayın Genel Müdürlerimizi ziyaret edip personelin durumunu içerir sunum yaparak ücretlerle ilgili çalışma yapılması talebimiz iletilmiş ve bu talebimiz de öyle ya da böyle karşılanmıştır. Bütün taleplerimiz karşılanmıştır ve hiçbir sorumunuz yoktur iddiasında değiliz ancak biz, sendika olarak, ne zaman, nerede ve ne yapacağımızın kararını alabilme yetkisine haiz bir örgütüz ve kimsenin niyet okuma yaparak yaptığımız paylaşım dışında anlamlar çıkararak haber yapmasına da muhtaç değiliz.

Biz yaptığımız işin sorumluluğu ile yapmamız gereken işleri yaparız, aldığımız yükü alnımızın akıyla taşımaya gayret edip üyelerimizin mali sosyal haklarına katkı sunmaya çaba sarf ederiz.

Saygılarımızla