8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK BÜTÇESİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK BÜTÇESİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI

  • 08 Şubat 2023, 17:09
  • 1605 görüntülenme
  • 3 dk tahmini okuma süresi

Sendikamız Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılacak etkinlik için ayrılan 200 bin liralık bütçenin Deprem bölgesinde kullanılması için bağışlandığını ve yaşanan acı nedeniyle etkinliğin iptal edildiğini belirtti. 

Can yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

Arkadaşlar Merhaba,

Milletimiz acı içinde. Ciğerimiz yanıyor. 10 ilimizi ve 13 milyondan fazla vatandaşımızı vuran deprem, toprak altında kurtarılmayı bekleyen anneler, babalar, nineler, dedeler ve çocuklarımız var. An itibariyle 7 bine yakın vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış durumda, 40 binden fazla vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış ve kurtarılmayı bekleyen ve henüz ulaşılamamış yüzlerce göçük ve enkaz var. Bütün milletimizin ve kurumlarımızın önceliği, ilk etapta toprak altında umutla kurtarılmayı bekleyen depremzedelere sağ salim ulaşmak ve onlarla hayat arasındaki enkaz yığınlarından kurtulmaktır. Bundan sonraki süreçte ise, millet devlet bütünleşmesiyle, yaraların sarılması gerekecektir.

Merkez Kadın Komitesi olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sizler için, İstanbul’da bir program yapmayı planlamıştık. Ancak, hiç beklenmedik bu büyük afet ile karşı karşıya kaldık. Farkındayım deprem olduğu günden beri hepimizin yürekleri yanıyor, fırsatımız olsa deprem bölgelerinde yüreğine ateş düşmüş annelerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmak, acılarını paylaşmak ve kurtarma ve yardım faaliyetlerine katkı sunmak için can atıyorsunuz. Bu büyük afeti atlatmak için AFAD, Kızılay ve Gönüllü Yardım kuruluşlarımız el birliği ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Biz de sendikamız Kadın Komitesi Merkez Yönetimi olarak; içimiz yanarken bir program yapmak yerine, sizler adına, bu program için ayırdığımız bütçeyi Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Yardım hesaplarına aktarmaya karar verdik ve sendikamız Yönetim Kurulu’ndan onay alarak, ilk etapta 200 bin lira bağışta bulunduk.

Milletimizin başı sağ olsun, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar versin ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyen dostlarımızın sağ salim aramıza katılmalarını nasip etsin.

Hepiniz Allah’a emanet olun canım arkadaşlarım.