GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: YANINIZDAYIZ

GENEL BAŞKANIMIZ EROĞLU: YANINIZDAYIZ

  • 08 Şubat 2023, 01:26
  • 2629 görüntülenme
  • 5 dk tahmini okuma süresi

Kıymetli arkadaşlarım,

Zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizin yaşadığı en ağır depremlerden biriyle ülke sarsıldık. Kahramanmaraş merkezli deprem, maalesef 10 ilimizde yıkıma ve can kayıplarına sebep oldu.

Evler yıkıldı ! Otoyollar, Karayolları kullanılamaz hale geldi. İki gündür elektrik, doğalgaz, içme suyu şebekeleri kullanılamadığı gibi çoğu ilimizde yiyecek bulmak bile zorlaştı. Ağır kış şartlarında, bir tarafta enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce insanımız, dışarıda merakla onlara ulaşmaya çabalayan yakınları, bu arada deprem bölgesine ulaşmaya çalışan kurtarma ekipleri, yollardaki trafik yoğunluğu ve zamana karşı hayat kurtarma çabası. Büyük bir felaket yaşıyoruz ve bu badireyi milletçe el ele vererek atlatabiliriz.

AFAD bünyesindeki 250’ye yakın kurtarma timi, ulusal ve uluslararası onlarca resmi ve gönüllü kurtarma ekibi sahada, gece gündüz demeden depremzedelere ulaşmaya çalışıyor. Ancak o kadar geniş bir alan ki, komşumuz Yunanistan’ın yüz ölçümünden büyük ve 10 ilimizi kapsayan bir alandan bahsediyoruz.

Resmi rakamlara göre yaklaşık 7 bin 500 Bina yıkılmış durumda. Bir kurtarma ekibi bir günde ancak bir binada çalışma yapabiliyor. Bazı göçüklerde bu çalışmanın iki gün sürdüğü oluyor. Ekiplerin ulaşması gereken yıkılan bina sayısı, kurtarma çalışması yapılan bina sayısının kat kat üstünde. Bu arada dışarıda  soğuk havanın yanında, elektrik, su, yiyecek ve giyecek ihtiyacı olan binlerce insanımız, enkazların başında umutla yakınlarından gelecek iyi bir haber bekliyorlar. Herkesin önceliği, zamana karşı yarışla, kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızı sağ salim göçükten çıkarmak.

Bankalarımızda çalışan arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan depremde vefat edenler olduğu gibi, henüz enkaz altında olan ve haber alamadığımız dostlarımız da var maalesef. Umutla onlardan güzel haber almayı bekliyoruz. İnşallah sağ salim kurtarılmalarına şahit oluruz.

Bütün kurumlarımız, şirketlerimiz ve vatandaşlarımız teyakkuz halinde. Herkes elimden ne gelir diye çaba harcıyor ve elinden geleni de yapıyor. Aynı şekilde bankalarımız ve sendikalarımız da milletimizin bu en acı gününde, milletimize destek olmak, yapılan çalışmalara katkı vermek ve bu ülkenin bankası ve sendikası olma sorumluluğunu yerine getirmek için çabalıyor. Bankalarımız yardım kampanyası başlatmış durumda. Biz, sendika olarak HAKİŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu toplantısına katıldık. Aldığımız kararla, acilen, AFAD üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ilk etapta 15 milyon lira yardım topladık ve HAKİŞ Konfederasyonumuz aracılığı ile acil ihtiyaç duyulan kurtarma ekipmanları ve diğer ihtiyaçlar için konfederasyonumuz hesaplarına aktardık.

Kurtarma çalışmaları sonrası deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızı, başta zor kış şartları olmak üzere onlarca sıkıntının beklediğinin bilincindeyiz. O dönemde de hem sendikamız hem de konfederasyonumuzla sahada olmaya devam edeceğiz. Böyle bir dönemde, sendikamızın bütün imkanlarını da feda etmeye hazırız. Adana, Malatya ve Diyarbakır Bölge Başkanlarımız sürekli olarak bölgedeki arkadaşlarımızla irtibat halinde özveri ile çalışmalara destek vermektedirler. Yetkileri dahilinde, karınca kararınca da yardım çalışmalarına katkı sunmaktadırlar. Bölgede çalışan arkadaşlarımız ve aileleri, şube başkanlarımıza ulaşarak ihtiyaçlarını iletebilirler ve karşılamak için de elimizden geleni yapmaya hazırız.

Siz değerli dostlarımızdan ricamız, gerek bankalarımız, gerek konfederasyonumuz gerekse de AFAD yardım hesapları aracılığı ile gönlünüzden kopan yardımı yapmanızdır.

Milletçe el birliği ile bu büyük afeti atlatacağımıza inanıyorum. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın sağ salim çıkarılmaları için dua ediyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralanan vatandaşlarımız da acil şifalar diliyorum.

Rabbim bir daha milletimizi böyle büyük bir afetle imtihan etmesin.

Saygılarımla.

 

Ahmet EROĞLU / GENEL BAŞKAN