KGK’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI, HAYIRLI OLSUN

KGK’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI, HAYIRLI OLSUN

  • 06 Ekim 2021, 08:38
  • 880 görüntülenme
  • 2 dk tahmini okuma süresi

Öz Finans İş Sendikası, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında 2021-2022 dönemini kapsayan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 

Toplu iş sözleşmesinde imzaları Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılıç ve Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kemal Karatosun, KGK Başkanı Rıza Çelen, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler attı.  

Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kemal Karatosun yaptığı açıklamada, “Ülkemizde, denetim raporlarının doğru ve bağımsız olarak hazırlanmasına ilişkin kamu yararını korumak, doğru, güvenilir ve karşılaştırılabilir finansal bilginin sunumunu sağlamak ve borsa şirketleri, bankalar ve sigorta şirketleri ile büyük ölçekli şirketlerin denetimlerini gözetmek için kurulmuş olan düzenleyici ve denetleyici kurumumuz KGK’da, kurumumuzun vizyonuna uygun bir sözleşme oldu. Kurumumuzda ilk kez Toplu İş Sözleşmesi imzalamanın mutlu ve haklı gururunu yaşıyoruz. İlk örgütlenmeye başladığımız 2020 yılı Kasım ayından itibaren kurum yöneticileri olan diyaloğumuz üst seviyede tutma çabasında olduk. Üyelerimizin haklarını ve menfaatlerini korumak için elimizden gelenin en iyi yapma gayretinde olduk. Bu süreç içerinde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Ancak, bunlar işin tuzu biberi oldu. Kurumumuzda görev yapan işçilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını  ve Toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."dedi. 

Toplu İş Sözleşmesi töreninde KGK Başkan Yardımcısı Murat Yünlü, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Enver Genç, Bölüm Müdürü Abdulkadir Emin ile kurum çalışanlarından Bayram Can'da hazır bulundu.